אומרת המון שאוהבת אותי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

24/08/2015 | 23:30 | מאת: עדן

שלום הבת שלי בת ה 4 בשבועות האחרונים אומרת לי המון שהיא אוהבת אותי, עד כדי כך שזה נהיה מטריד על מה זה יכול להביע? האם עליי לומר לה שהיא אומרת יותר מידי ואיך אומר לה?

שלום עדן, תשובתי מתחלקת לשניים. קחי בחשבון שבחופש הגדול, כל האנשים שסובבים את ביתך במשך מרבית שעות היום כבר אינם - גננת חברים סייעות וכיוב'. ההורים הופכים להיות דמויות הרבה יותר נוכחות (פיזית) בחיים של הילד, והם נקשרים אליהם באופן אחר, חדש, כשגם רגשות כלפיהם מתעוררים ונחווים יותר בעוצמה. יחד עם זאת אני מציעה לך לבדוק עם עצמך מדוע הפגנת חיבה של ביתך כלפייך נחווית כמטרד? מה זה מעורר בך? חרדה? מבוכה? בושה? ייתכן וביתך חשה משהו מהדברים האלו ודווקא בגלל זה חשה צורך לחזור על כך שהיא אוהבת אותך שוב ושוב, על מנת לעורר בך את מה שהיא הייתה רוצה שיתעורר...מאחלת לך שתצליחי להנות מזה ולהחזיר לה באותו המטבע. כל טוב, ירדן פרידון ברשף

06/09/2015 | 00:15 | מאת: עדן

שלום קודם כל העובדה שהיא אומרת לי שהיא אוהבת אותי כל כך הרבה לא גורמת לי לרגשות שליליים מאילו שציינת פשוט מאד אני מרגישה שעליי לענות בחזרה בכל פעם שהיא אומרת לי שהיא אוהבת אותי (אולי 20 פעם ביום ) ובאיזשהוא רגע, כן זה נהיה קצת מטריד הילדה שלי היא ילדה שמקבלת המון אהבה, נשיקות וחיבוקים ואני אומרת לה שאני אוהבת אותה ואני חושבת שאין לכך קשר אמור להיות משהו אחר שאולי אין לך תשובה על כך בכל אופן תודה על הניסיון להבין

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים