סקרנות מינית בן 9

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

06/08/2015 | 14:58 | מאת: אני

שלום, בני בן ה-9 החל להראות סימנים של התעוררות מינית. אמא של חבר שלו סיפרה לי שבני ובנה הראו אחד לשני את אבר מינם בבית ספר במקום פרטי (הבן שלה סיפר לה), ולפני מס' ימים שבני ביקר את בנה היא ראתה שהם מחפשים בגוגל תמונות של בר רפאלי מתנשקת :). כששאלתי את בני על כך אמר שזה נכון והיה מאוד מובך ושמתבייש לספר. אמרתי לו שהוא יכול לעשות כל דבר בפרטיות ושירגיש חופשי לפנות אלינו בכל שאלה שיש לו. מעבר לכך, נראה לי לא נכון לאסור עליו להפגש עם החבר מאחר ורק איתו יש לו חוויות כאלה, והחבר ילד טוב וחיובי. ובאופן כללי, אני לגמרי בעד סקרנות וזה הגיוני שזה יתעורר. השאלה איפה הגבול? אני לא רוצה לאסור עליו דברים כדי שזה לא יהפוך לטאבו ויצור את התגובה ההפוכה.מצד שני אני חוששת שכל האינפורמציה שיש באינטרנט שמאוד לא לגילו... אני גם רוצה שבני ירגיש חופשי לשאול ולספר לנו את שעל ליבו. אשמח לתובנות בעניין. תודה

07/08/2015 | 12:30 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום, עם כל הכבוד לגישה הטבעית והבריאה, שגם אני נוטה לצדד בה, ולמרות הסקרנות המאד מובנת בגיל זה, חשוב מאד לשוחח עם הילדים ולחדד סוגיות של פרטיות הגוף, גם שלהם עצמם וגם של זולתם. חשיפת אברי המין ההדדית אינה מקובלת, גם כשהיא נעשית במקום מוצנע, ואין לאשר אותה, גם לא בשתיקה. בגיל תשע כבר אמורה להיות הבנה של מה מותר ומה אסור בתחום זה, וחשוב שנהיה ברורים מאד בנושא. בדומה, גם ההתייחסות שלנו, ההורים, לחומרים פורנוגרפיים (גם רכים) באינטרנט, חייבת להיות חד משמעית. חשוב לומר לילדים ששיטוט תמים כזה עלול להוביל אותם לתכנים קשים, אלימים או מזיקים, ושאתם מבקשים להימנע מהם, למרות הסקרנות. תוכלי לעזור לבנך לספק את סקרנותו בדרך מקובלת, כולל תמונות עירום אמנותיות או "נקיות", שאינן חלק מאקט מיני. אני ממליצה מאד לנסות לחסום את הגישה לאתרי סקס, שכן הם תורמים לעוררות המינית טרם זמן, ויכולים לעודד התנהגויות חריגות שעלולות לסבך את הילדים בצרות. זכרו שכיום קיימת רגישות רבה בציבור, ובצדק, כלפי פולשנות והטרדה מינית, גם כשהיא בין ילדים ומרצון. ולבסוף, במקרים של עיסוק מופרז במיניות, חשוב לוודא שהילד עצמו לא נפגע או הוטרד מינית בעבר או בהווה. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים