בעיות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

28/07/2015 | 10:49 | מאת: אלונה

השבוע התברר שהבת שלנו שהיא בגיל 17 גונבת מהארנקים (מכחישה) ובנוסף קיבלה מבעלי כרטיס אשראי כדי לתדלק את הקטנוע (20 ש"ח מקסימום לתידלוק) והיא "חרשה" על כרטיס האשראי בגניבה בסכומים ענקיים, החודש 1,900 ש"ח ובחודש קודם כ-400 ש"ח. הנערה אינה עובדת (לא מוצאת לדבריה) ירדה בלימודים, עכשיו גונבת... בעיה נוספת, בשבוע הבא אנחנו מתוכננות לטוס לחופשה ארוכה של 17 ימים בתאילנד (הנערה ואני) ואני לא שמחה כלל לקחת אותה, אני מבררת אפשרות לבטל את החופשה. מה עושים מכאן והלאה?

שלום אלונה, אני מציעה שתשבו לשיחה נוקבת עם ביתכם, בה תאמרו לה בצורה ברורה שהאמון שלכם בה נפגע, שאתם נפגעתם, ותסבירו לה בצורה בהירה ופשוטה מה הציפיות שלכם ממנה (לימודית ומבחינת התנהלות כלכלית) וכן אילו סנקציות הולכות להגיע בעקבות ההתנהלות שלה. הסנקציות עצמן צריכות להיות קשורות לזכויות שלה ולמעשים שלה - למשל יהיה עליה להחזיר לכם את הכסף שגנבה (מדמי הכיס שאתם נותנים לה או מעבודה שתמצא), שלא תוכלו לבטוח בה בזמן הקרוב עם כרטיסי האשראי שלכם וכיוב'. לגבי ביטול הטיול. לדעתי האישית לא נכון יהיה לבטל את הטיול המשותף. פעולה כזו עלולה להעיב ולפגום בכל היחסים שלכם, ובכל מקרה חוויה טובה של טיול אינה סותרת העברת מסר ברור וביצוע יתר הדברים שציינתי. יחד עם זאת עלייך לבדוק עמוק בתוך עצמך עד כמה נפגעת ועד כמה את מסוגלת כרגע לנסוע איתה לטיול ולהנות. ייתכן ותעדיפי לדחות אותו לזמן אחר, זו גם אפשרות.. נקודה אחרונה. את מציינת שביתך לאחרונה ירדה מבחינה לימודית ולמיטב הבנתי זוהי הפעם הראשונה שהיא גונבת מכם..אולי שווה גם לברר מה קורה איתה באופן כללי, האם קורה משהו חדש בחיים שלה שגורם להדרדרות הזו, אולי זקוקה מכם לסיוע ותמיכה מסוג אחר וכיוב'. כל טוב, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים