מצמוצים מרובים בעיניים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

29/07/2015 | 17:46 | מאת: סיון ***

שלום רב שמי סיון אני אמא *** בת ה 13 *** לפני שנה עברנו לגור אצל חמתי מה שהביא באיזה שלב מצב של הילדה לדמיין שמישהו פוקד עליה לפגוע בעצמה .*** היתה מאשפזת 10 ימים בבריאות הנפש ומאז לוקחת זיפרקסה כמובן שעזבנו את הבית של חמתי (היא לא הסבתא הביולוגית שלה )עברנו לשכירות ולפני כשבוע ראיתי שהחלה למצמץ הרבה בעיניים הייתי אצל רופא עיניים מבחינת ראייה היא תקינה הוא נתן לה טיפות טען שזה יובש בעיניים למרות שהילדה לא מתלוננת על כאב או צריבה מה לעשות אני אובדת עצות .אודה לתשובתכם

שלום סיון, ראשית אני מציעה לך לבחון מול הפסיכיאטר האם התופעה קשורה באיזשהו אופן לטיפול התרופתי (תופעת לוואי למשל) או מהווה סימפטום נפשי כזה או אחר (למתח, מצוקה וכיוב'). בנוסף לאור הנסיבות, אני ממליצה לך בחום לאפשר לביתך טיפול רגשי, זאת מלבד הטיפול התרופתי שנוטלת, ועבור עצמך הדרכת הורים שתאפשר לך לתמוך בה באופן לו היא זקוקה. בברכה, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים