התלבטות במעבר לגנים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

29/07/2015 | 09:40 | מאת: ליאת

שלום ותודה מראש על התשובה. יש לי בן שיחגוג שנתיים בעוד כחודש. הוא בן שני (הגדול שלי בן 4). אנחנו גרים במושב ומגיל שנה הוא נמצא במשפחתון במושב אחר. רמת שביעות הרצון שלי מהמשפחתון היא גבוהה ביותר. הוא נמצא במסגרת קטנה (7 ילדים בני גילו עם שתי מטפלות). המטפלות מדהימות, משקיעות בילדים, המון חום ואהבה ויחס חם. אין לי מילה אחת רעה להגיד עליהן ועל המשפחתון. הקטן שלי הולך בשמחה כל בוקר. במהלך השנה החלטתי לרשום אותו לגן אחר (גן שנמצא במושב בו אנו מתגוררים) עבור השנה הבאה (הכוונה לשנה הקרובה, זו שתחל בעוד כחודש). החלטתי להעביר אותו משני טעמים: 1. המשפחתון שהוא נמצא בו כרגע הוא במושב אחר, אם הוא ימשיך בו זה אומר שכאשר הוא יעלה לגן מועצה בעוד קצת יותר משנה הוא יעלה בלי אף ילד שהוא מכיר. אם אעביר אותו עכשיו לגן במושב הוא יעלה עם ילדים שהוא מכיר. 2. המשפחתון שהוא נמצא בו כרגע כולל 7 ילדים עם שתי מטפלות ויש לי חשש שאם יישאר בו עוד שנה אז המעבר מבחינת כמות הילדים לגן מועצה יהיה מאוד חד (מ-7 ילדים ל-30). בימים האחרונים התחלתי להתלבט שוב האם שיקוליי שציינתי להעביר את בני לגן במושב הם נכונים? כל כך טוב לו במשפחתון הנוכחי אז למה לקטוע לו את זה? הייתי שמחה לשמוע את חוות דעתכן. האם באמת עדיף להעביר אותו לגן במושב כדי שבעוד שנה הוא יעלה לגן מועצה עם ילדים שהוא מכיר ויהיה מורגל לכמות ילדים גדולה (בגן במושב יש 20 ילדים) או בעצם, אם כל כך טוב לו ואני כאמא מאוד מרוצה, האם לקטוע את זה? המון תודה! ליאת

שלום ליאת, האם לקטוע "דבר טוב" ולהעביר את בנך לגן אחר על מנת שבעוד שנה המעבר יהיה קצת יותר הדרגתי - זו השאלה. אז אקדים ואומר שבעיני השיקולים שלך לכאן או לכאן הם טובים. בהחלט יש מקום להשאיר אותו במשפחתון למשך שנה נוספת, כי מאוד טוב לו שם והוא באמת עדין קטנצי'ק, ומאידך אכן חשוב שהמעבר לגן עירייה, על כל המשתמע מזה, יהיה הדרגתי. כמו כן אם הגן במושב הוא טוב לא פחות מהגן הנוכחי - אז בעצם הרווחת מכל העולמות..אז למעשה כל מה שאני יכולה להציע לך הוא את דעתי האישית, שכל דעה סותרת תהיה טובה באותה המידה. בעיני כדאי להשאיר אותו במקום בו הוא נמצא ולחזק אותו עוד קצת בשנים הקריטיות האלה. כאשר יהיה בן שלוש,הוא כבר יוכל להבין טוב יותר הסברים לגבי מה מתוכנן וצפוי וכך יוכל להערך בהתאם לשינויים משמעותיים יותר. כאמור זוהי דעתי, ואני נותנת לך את ברכת הדרך לכל החלטה שתקבלי. הכי חשוב שאת כאמא תרגיש שלמה איתה. בהצלחה! ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים