בן 6 עולה לכיתה א - דחוף

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

29/07/2015 | 08:42 | מאת: מיקי

בני בן 6 עולה לכיתה א'. כעת בקייטנת ביה"ס במתחם ביה"ס. הילד לא מוכן להכנס לכיתה לשבת לעשות פעילויות ובכלל להקשיב למדריכות. הבעיה היתה עוד קיימת בגן, כאשר היה מחליט שלא מוכן לשבת במפגש היה קם והולך. לא מוכן להקשיב ושום דבר לא מרתיע אותו. טוען שלא בא לו להכנס לכיתה. מה עושים????

שלום מיקי, לא ציינת כיצד התמודדו עם זה הגננות עד כה. כמו כן אני מניחה שלו גורמים חינוכיים בגן סברו שקיימת שאלת בשלות לקראת עלייה לכיתה א', או בעיה של הפרעת קשב וריכוז (שתוכלו אגב לבדוק בכל מקרה אם תרצו), הדבר היה נבחן ונבדק. כל שאפשר לעשות כרגע הוא להכין אותו ולהסביר לו עד כמה שניתן ומה הולכות להיות הציפיות ממנו בבית הספר (בכל זאת קייטנה אינה כיתה א'). להסביר את ההבדל בין בית ספר לגן ולסמוך על המורים בבית הספר שידעו להתמודד עם בנכם בבוא העת. ההבדל בין גן חובה לכיתה א' הוא גדול, וילדים רבים זקוקים לזמן על מנת להבין ולהסתגל להבדלים. בד"כ מחנכות כיתה א' מודעות לזה ויודעות כיצד להתמודד. כל טוב, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים