שאלות לגבי נער מתבגר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

26/07/2015 | 22:52 | מאת: חני

שלום רב! אני ובעלי בסכסוך ובעלי עזב את הבית לפני כחודשיים. ילדיי בגיל 11 ו12.5 בני ילד מאוד קשור וגלוי אתי סיפר כי הגיע לפורקן (אונן) בפעם הראשונה בחייו שאל שאלות בנושא וכן שאל אם אני כועסת עליו. כמובן שאמרתי שלא ושזה דבר טבעי. לאחרונה בחופש הגדול הוא למעשה די משועמם שמתי לב כי הוא נכנס לאמבטיה עם הטלפון הנייד. לאחר כשבועיים חיטטתי בטלפון ושמתי לב כי הוא רואה סרטים פורנוגרפיים ולדעתי גם מאונן. לדעתי זה נעשה מדי יום ביומו אינני יודעת אם מס' פעמים או רק פעם אחת. שאלתי היא האם זה נורמלי? האם זה מעיד על מצוקה רגשית כלשהי והאם עליי לומר לו משהו בבנושא. תודה על תשובתך. חני

שלום חני, אז כן, זה נורמאלי ביותר לאונן. אבל - אם תדירות האוננות הופכת להיות מופרזת ונובעת בעיקר מתוך שיעמום או דחק ומצוקה (שייתכן וקשורים לשינוי שחל במשפחה) יש לתת על כך את הדעת ולבחון כיצד ניתן לסייע לו בהתאם. שנית, כדאי להגביל עד כמה שניתן את הנגישות שלו לתכנים פורנוגרפיים (למשל התקנת תוכנות מעקב וחסימה במחשב). השפעת אלו בגילו הצעיר, עלולה להיות מזיקה ביותר ובפרט אם היא מגיעה ללא הדרכה והסברה מצד מבוגר אחראי. איזרי אומץ ופעלי הן על מנת לספק לו חינוך מושכל ואחראי באשר לסכנות הטמונות בחשיפה מתמשכת לתכנים אלו, כששיחה גלויה וענינית היא הדרך הטובה ביותר, הגבילי את הנגישות אליהם ובמקביל פעלי על מנת לסייע לו להרחיב את מגוון ותדירות הפעילויות שלו במהלך החופש. כל טוב, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים