שינויים וגנים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

02/07/2015 | 13:56 | מאת: גלית

היי ירדן ממש כייף לקרוא את התשובות שלך הגיש שלך נהדרת בעייני . הייתי רוצה לשאול את דעתך המקצועית , בני יהיה בן 4 בספטמבר עד עכשיו היה בגנים פרטיים שבחרתי בקפידה והתאימו לי מבחינת יכולת ההכלה והיחס לילדים. השנה אמור לעלות לגן מועצה שיכלול 35 ילדים . שאלתי אימהות שילדיהם כבר בגן אצלנו את דעתן על הגננת וממה שהצלחתי להתרשם ( די חזר על עצמו) שהגננת מאוד דידקטית , חשובה לה תוכנית הלימוד של משרד החינוך , הבנתי שגישתה גם נוקשה כלפי ילדים .קשה לי מאוד עם גישה כזו סגורה אנחנו גם לא נוהגים להעניש בבית ( אלא סנקציות למעשים באסרטיביות שקטה) הגננת מענישה לדעתי בגן. ממה שראיתי עד עכשיו לבני קשה מעט עם שינויים ולצערי כך יצא שכל שנה השתנתה אצלו מסגרת , מה את חושבת על גן עייריה ? האם לא יכול להיגרם לילד נזק מכל כמות הילדים המטורפת הזאת ? עד כמה הילדים יכולים להיות מושפעים מהגן מהדמות המחנכת ? אני מאוד מודאגת לא שלמה ולא שקטה - תודה רבה

שלום גלית, ראשית תודה על המילים החמות! הן משמחות ונותנות כוח להמשיך. דעתי האישית היא שישנם גני עירייה טובים יותר וטובים פחות, בדיוק כמו במקרה של גנים פרטיים. לצד זה, יהיו הגננות מסורות ונהדרות ככל שיהיו, יש משמעות למספר אנשי צוות פר כמות ילדים, במיוחד בגילאים הרכים בהם הילדים יותר נזקקים. כמו כן בוודאי שהילדים יושפעו מדמות הגננת בגן. היא הדמות המטפלת המרכזית במקום בו הילד נמצא לפעמים רוב שעות היום, ובגיל בו ילדים נוחים להשפעה (אגב העובדה שהיא יותר או פחות דידקטית, לא בהכרח אומרת שבנך לא יוכל להפיק מכך תועלת וללמוד, או לחילופין שהיא מוותרת על דברים אחרים - תבדקי את זה). לכן עצתי היא מאוד פשוטה. אם יש לך את הפריבילגיה לבחור, תשלחי את הבן שלך לגן שאת שלמה איתו - מבחינת אישיות הגננת, תפיסת העולם שלה, כמות הילדים פר כמות אנשי הצוות וכו'. אם אין באפשרותך לבחור, אז את עצמך תאלצי למצוא דרכים "להשלים את מה שחסר" בגן, במסגרת הבית, וזה בהחלט אפשרי. אבל לסיום מילה אישית ממני. בנך עדיין מאוד קטן, ואם הוא יכול להרוויח עוד שנה של "גן - עדן" (תרתי משמע..) כלומר - יחס אישי, סביבה מכילה ונענית שרואה את הילד (ולא מן הנמנע שתמצאי גן עירייה כזה), וכמובן אמא רגועה יותר בזכות כל אלה..לכי על זה! השנים האלה בונות את התשתית הנפשית שלנו, כך שעוד שנה בסביבה תומכת ובונה, היא רווח נקי לשניכם. בברכה, ירדן פרידון ברשף

05/07/2015 | 10:54 | מאת: גלית

ירדן תודה רבה על התשובה ( זה פשוט כייף גדול לקרוא את התשובות שלך - הגישה שלך מדהימה!, על כך שאתן מקדישות מהזמן שלכן בכדי לסייע .תודה לך ולליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים