קשיי שפה וקשיים בלימודים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

28/06/2015 | 15:25 | מאת: עליזה

שלום, בני בן ה17 הוא תאום, עלינו לארץ לפני 5 שנים, ועדיין מתקשה מאד לדבר עיברית . יש לציין שגם בשפת האם שלו הוא מתקשה ומכך הוא בפיגור משמעותי בבית הספר. שללו אפשרות לאוטיזם בבדיקות שעבר בארץ ובדיקות נוירולוגיות הצביעו על אפשרות לקשיים בקליטת שפות. לאחיו התאום אין בעיות כלל בנושא, ונראה כי לפעמים כתוצאה מפחד מכישלון מגיל קטן הוא אינו מנסה להתגבר על הקשיים ומכריז על עצמו כ"מתקשה" וכך "פותר" את הבעיה וקשה מאד להזיז אותו מהדעה/ עמדה הזו האם דרך טיפול פסיכולוגי ניתן לשפר את מצבו?

שלום עליזה, אני מתארת לעצמי שמאוד לא קל לבנכם, על אחת כמה וכמה כאשר השפה היא שפה חדשה וכ"כ שונה משפת האם, אשר גם בה הוא מתקשה. מאחר והוא אובחן כמתקשה בקליטת שפות, הייתי חוזרת לנוירולוג שאבחן אותו ומבררת איזה סוג של סיוע ממוקד נדרש לכם. האם קלינאי תקשורת, האם סוג מסוים של הוראה מתקנת, אולי מורה לשפות (רוסי-עברי) שיחזק אותו בעברית. מעבר לטיפול פסיכולוגי, שיכול בהחלט לסייע בשיפור דימוי עצמי במקרה שלו, לא הייתי מוותרת על סיוע ממוקד לבעיה. כפי שאמרתי, כדאי להתייעץ עם נוירולוג או אפילו קלינאי תקשורת/מאבחן דידקטי. בברכה, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים