התאמה לגן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

28/06/2015 | 09:19 | מאת: דבורה

בה שלום וברכה הבת שלי בת שלוש וחצי צריכה להיכנס שנה ראשונה לגן. להערכתי היא בוגרת מידי לגן של גילאי שלוש. היא מפותחת הן פיזית והן נפשית. נראית גדולה בהרבה מנהלת שיחות עם מבוגרים עם תכנים רבים. עולם דימיון מפותח מאוד. שפה עשירה. נהנית ממשחק חברתי. וכו. אני חוששת שאם תיכנס לגן עם ילדים פחות מפותחים עלולה להשתעמם ולפתח בעיות התנהגות. מצד שני בגן של גדולים עלולה לקבל מכות...)עד היום בבית עם אמא ולא נכנסת לעימותים פיזיים(. מה עושים במקרה כזה? למי פונים? מי מאבחן? תודה

שלום דבורה, ראשית ברכות על כניסת ביתך לגן! היתה לה הפריבילגיה להיות עם אמא בבית 3 שנים, אני בטוחה שזה תרם לה מבחינת רבות. כעת הכניסה לגן וודאי מלווה בהתרגשות וחששות - לפעמים יותר מצד האמא מאשר מצד הילד.. ראשית כל, יש באפשרותך להכניס את ביתך לגן מעורב מבחינת הגילאים שבו (נניח בין 3-5). כך היא תוכל להנות מכל העולמות. בנוסף אינטראקציות חברתיות הנושאות גוון אגרסיבי, הן חלק מהאינטראקציה הכללית הבין אישית בגילאים האלו (ובכלל..), ולא תמיד יערבו "מכות". בכל מקרה אם ביתך תהיה בגן "טוב" אז הכל יהיה תחת השגחה, היא תהיה -מוגנת- ותמיד יהיה לה למי לפנות. בסופו של עניין אני מאמינה שביתך תוכל להמשיך להתפתח בצורה טובה גם בחברת בני גילה, או מעט גדולים ממנה. כל טוב, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים