לעשות בטיטול

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

27/05/2015 | 21:18 | מאת: מעיין

שלום, בני בן ה-3 ו-3 חודשים גמול מטיטולים במהלך היום בלילה אני שמה לו טיטול הבעיה היא עם יציאות. הוא מסרב לעשות בסיר\בשירותים ומתעקש שנשים לו טיטול כדי שיעשה. פיפי אין לו שום בעיה לעשות בכל מקום אני משתדלת שלא להכריח אותו ושמה לו טיטול, למרות שבתחילה ניסיתי לדבר על ליבו שיעשה בסיר או בשירותים, אך הוא מסרב. בבקשה ייעוצך, האם להתעקש על כך , או לוותר לו?

30/05/2015 | 17:37 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום מעיין, ילד מעל גיל שלוש, כבר אמור לעשות את צרכיו במקום המיועד לכך, דהיינו סיר או אסלה. כאשר אנחנו מציעים את הטיטול, אנחנו מקבעים הרגל שאינו עולה בקנה אחד עם רעיון הגמילה, ומסתכנים ב"קלקול" התהליך. אני מסכימה שאין צורך (ומאד לא רצוי) להכריח ילד לשבת בכוח על הסיר או האסלה. עלייך להסביר לו שמעתה אין יותר טיטולים בבית, כי "אתה כבר גדול", ומעכשיו אתם מקווים שיצליח לעשות קקי כמו הגדולים, היכן שירגיש נוח יותר (סיר או אסלה). נסי להבין מה מקור הפחד, ולשם כווני את ההסברים שלך. בכל מקרה, אם יברח לו במכנסיים, הימנעי מכעס או הבעות גועל מכל סוג. תוכלי להעיר בשקט משהו כמו: לא נורא. זה קורה כי אתה עוד לא רגיל. אני אחליף לך עד שתצליח. מול הצלחות אפשר לתגמל בפרסים קטנים (לא להגזים גם עם זה). אם אין לך אומץ עדיין לסלק את הטיטול גם בלילה (למה לא, בעצם?), נסי לקנות את התחתונים הסופגים, ולהתייחס אליהם כאל תחתוני לילה ולא כאל טיטול, כדי לא לבלבל אותו. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים