ילדה מתבגרת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

27/05/2015 | 11:51 | מאת: לילך

שלום רב, בתי בת 12וחצי, היא מאוד סגורה כלפינו ההורים לא מספרת כלום, משקרת, מסתירה דברים , אוכלת מעט מאוד (אוהבת מאוד ממתקים) סובלת מפחדים כמו: בריאות, מקומות סגורים, טיולים. מאוד עצלנית ושונאת ללמוד. מבחינה חברתית יש לה מספר קטן של חברות. אנחנו מאוד חוששים עליה שתעשה איזה מעשה מטופש או שייקרה לה משהו לא טוב, כיוון שמאז שהיתה קטנה היו לה כל מיני רעיונות זדוניות קטנות. שאלתי : האם המצב נורלמי לנערה מתבגרת? האם לקחת אותה לפסיכולוג? האם אנחנו ההורים צריכים ללכת לייעוץ? אודה לתשבותך.

29/05/2015 | 01:49 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום לילך, אני מניחה שיהיו כאן לא מעט הורים שיזדהו עם התיאור שלך. יהיו שיגידו שאת מתארת נערה מתבגרת אופיינית, שמתחילה את תקופת מרד הנעורים המפורסמת, ואשר מתרחקת מהוריה ומסגלת לעצמה אורחות חיים הפוכות משלהם. למרות הנטייה שלי "לנרמל" דברים ולראותם באור סלחני בדר"כ, אני משתדלת להישאר קשובה לחששות של הורים, לסמוך על תחושות הבטן שלהם, ולהאמין לקול הדואג שעולה מהם. את מכירה את בתך מאז הייתה תינוקת, ואם את מרגישה אי שקט לאורך זמן, את כנראה יודעת למה. אני ממליצה לכם להגיע להתייעצות אצל פסיכולוג קליני המתמחה בעבודה עם ילדים ובני נוער, לשתף אותו בדאגה שלכם, ולבחון בנחת, יחד איתו, האם וכיצד נכון להתערב. מקווה שתצליחו לתרום לרווחתה של הילדה ולהקל עליה, וכמובן גם להירגע בעצמכם. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים