קשיים בבית עם ילד בן 6.5

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

25/05/2015 | 18:11 | מאת: יהושוע

שלום רב בני בן ה 6.5 בכיתה א קפץ שנה מהגן . נולד בלידה רגילה . היה תינוק עם מזג קשה הרבה לבכות למרות שזכה לכל תשומת הלב האפשרית. כשגדל היה עם מזג נוח יותר בגיל הגן אך עדין סבלתמהתפרצויות זעם שכללו צעקות בכי ועוד... ושוב תמיד היה קשה להרגיעו עתה סובל מפרצי זעם במיוחד כאשר לא מקבל את מבוקשו נוטה לשקר על מנת להשיג דברים .אינו מכבד את הוריו כלל לא ממושמע מקלל ומרביץ . כך גם נוהג כלפי אחיו הצעיר.ממנו בשנתיים למרות שהאחרון אוהב אותו ומעריץ אותו . במסגרות צגלה התנהגות טובה ואף משבחים אותו . מאידך סובל לעיתים מאלימות מצד חבריו . נראה כאילו יחסיו איתנו בנויים אך ורק לסיפוק צרכיו ואם לא מקבלם מיד פותח בסדרת קללות צעקות וכעס בלתי נגמר. ניסינו שיטות שונות של טיפול החל מהתעלמות עד הרחקה לחדר הוא מתעצבן ולא.מגלה חרטה ושמבקש סליחה לא בלב שלם. מעליב אותנו אומר שלא רוצה להיות איתנו. מפעיל מניפולציות .יש לציין.שהיה ילד.מפונק מאוד כשהיה קטן . מרגישים שיש לו בעיות בויסות הרגשי שלו . זקוקים לעזרה. יהושוע

28/05/2015 | 00:02 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום יהושע, ילדים עם קשיים בוויסות הרגשי בהחלט מהווים אתגר עבור הוריהם, שכן קשה יותר "לדייק" איתם, לרצותם ולהציב להם גבול. וכך, למרות הקושי, אלה הילדים שזקוקים יותר מכל לגבולות בהירים ועקביים, ולדמויות סמכות הפועלות ברגישות ונחישות. ובנימה יותר אישית, אתה מתאר ילד שהיה תינוק מאתגר, המתקשה לשאת תסכולים, וסובל מהתפרצויות. אני מניחה שקרה לכם משהו שקורה לעתים במקרים דומים: כדי להימנע מהתקף הזעם, נהגתם לספק את רצונותיו, עד כי התפתחה אצלו אוריינטציה תובענית ונצלנית (כפי שאתה מעיד), וקושי לקבל "לא". למרות מה שנראה כרגע כמצב בלתי נסבל, אפשר בהחלט לטפל בדברים, אך קשה לי להניח שאפשר יהיה לעשות זאת לבד, ללא עזרה וליווי של איש מקצוע. לתחושתי, חשוב שתקבלו רקע ורציונל לגבי דרך עבודה עם ילד "נפיץ" כמו בנך, וכמובן כלים יעילים להתמודדות. חשוב שתוכלו להישאר סמכותיים ומכילים, מבלי להיעלב או להתייאש. אין לי ספק שבין כל הדברים שניסיתם היו גם תגובות טובות ונכונות, אך כדי לראות תוצאות נדרשת עקביות לאורך זמן. בעזרת פסיכולוג ילדים קליני תוכלו להתכנס לתוך מסגרת עבודה, ולקבל הנחייה רציפה. אם אתם קוראים אנגלית, ממליצה בחום על הספר הזה, שכתוב בשפה בהירה וקולחת http://www.amazon.com/Parenting-Child-Who-Intense-Emotions/dp/1572246499 בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים