בן שנה וחודשיים שדופק את הראש בסורגי המיטה/ברצפה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

24/05/2015 | 23:45 | מאת: מיכל

היי בן שנה וחודשיים , כשנהיה עייף מושך לעצמו בשיער/מגרד בראש ולפעמים גם דופק את המצח בסורגי המיטה/ברצפה (אם זה לפני שנוא במיטה), לא הרבה אבל פעמיים שלוש ברצף לפעמים. כמובן שמקפידה לא להגיע איתו למצב של עייפות יתר. השאלה אם זה משהו מוכר ואם דרושה התערבות? מעבר לזה ילד חייכן תקשורתי ומאוד נמרץ,לדעתי עם נטיה להיפראקטיביות. תודה

25/05/2015 | 13:19 | מאת: ליאת מנדלבאום

היי מיכל, התופעות שאת מתארת נפוצות מאד, ומשמשות את התינוק להרגעה. ההתערבות היחידה הנדרשת היא ריפוד סביבת המיטה, כדי שלא ייפגע. את, כמובן, מוזמנת ליידע גם את רופא הילדים שלך (אני אומרת זאת בעיקר כדי לכסות את עצמי, כי איני רופאה) ולהירגע סופית. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים