בת מתנכרת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

17/05/2015 | 21:11 | מאת: אב מודאג

אני אב גרוש (בהסדר של משמורת משותפת), נשוי בשנית כשנתיים. את אשתי הנוכחית הכרתי כשנתיים לאחר גירושי מאם בתי, היום בת 10. מספר חודשים לאחר שהכרנו, כשהקשר הפך משמעותי, גרושתי החלה להסיט את בתי נגדנו (הבת ציינה במספר הזדמנויות "אמא אמרה ש..."), הסטה שהתעצמה והפכה אינטנסיבית לאחר שנשאתי את בת זוגתי לאשה. המצב הפך קשה מנשוא. בתי נוהגת כלפי בחוצפה, מתעלמת מבקשותיי, מתעלמת משיחות הטלפון שלי כשהיא אצל אמה או עונה בחוסר סבלנות וממהרת לסיים את השיחה ומתנכרת לאשתי בכל מובן. אציין שהמצב שהיה שונה בתכלית טרם החלו ההסטות. עוד אציין, שאשתי ואני נוהגים כלפיה תמיד בסלחנות והבנה על אף המצב. יחד עם זאת, האווירה בבית קשה והאופן בו בתי נוהגת כלפינו יוצרת מתח רב במערכת הזוגית שלנו. לשאלתי - כיצד עלינו לנהוג במצבים בהם בתי נוהגת בניכור ומרדנות? האם להציב לה גבולות ברורים ולהתעקש על יחס מכבד? האם התעקשות על כללי עשה ואל תעשה בביתנו, עלולים להעצים את הקונפליקט? תודה!

שלום, אני בהחלט יכולה להבין את הקושי במצב המורכב בו אתה נמצא ובכל זאת נשמע שלמרות הכל אתה ובת זוגתך מנסים בכל כוחכם לגלות סבלנות ורוך כלפי ביתך, ועל כך מגיעה לכם הערכה רבה! באמת חשוב לזכור שבסופו של עניין מי שנמצא במצב המורכב ביותר כרגע, היא הבת שלך. היא ככל הנראה מנסה בכל כוחה למצוא דרך להמשיך לאהוב את שני ההורים שלה - מה שכרגע יוצר התנגשויות, ייסורי מצפון ובאופן כללי הרבה מאוד קונפליקטים (פנימיים וגם במציאות)- אותם אתה פוגש בדרכים השונות שתיארת. להבין לעומק את שעובר עליה, יסייע לכם להמשיך לגלות כלפיה את החמלה וההבנה שאתם מגלים כלפיה עד כה. יחד עם זאת חשוב לקחת בחשבון שהתפקיד שלך כמו גם של גרושתך של - הורים אחראיים - לא הסתיים ברגע הגירושין..ועם כל הקושי אני מציעה לך לא לוותר על האפשרות של עיבוד וליבון הדברים עימה (גרושתך), מה שבודאות יסייע לביתך להרגיש יותר בנוח עם כל מה שהיא מרגישה ויביא לשיפור ביחסים שלך איתך. לגבי קביעת כללי עשה ואל תעשה בבית. יש לאמר שזה לא דבר שלא בא בחשבון. בכל מקרה כדאי להגביל גילויים של אלימות (מילולית) וכיוב', אולם פיתרון אמיתי למצב וזה אומר - להמשיך לשמור על קשר קרוב עם ביתך - לא יוכל להסתכם רק בגבולות, איסורים וחוקים, וממילא לא תוכל לאסור עליה להיות "קרה" או "מנוכרת". במילים אחרות לא תוכל לשנות את ההרגשה שלה דרך כללים וחוקים. כוחם של אלה במצב כזה הוא מוגבל וזה תמיד יהיה חייב לבוא יחד עם הבנה למצבה, וקודם כל ניסיון של "המבוגרים האחראיים" לפתור את המצב בינהם לטובת רווחת כולם... שולחת לך כוחות ועידוד במצב המורכב בו אתה נמצא, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים