שלום

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

17/05/2015 | 00:13 | מאת: דו

שלום אני בן 17 ואני סובל מהפרעת אישיות נרקסיסטית עכשיו בעצם אני יודע שזה בעיה לכל דבר השאלה שלי אם בעצם יש טעם להיפטר מזה במידה וזה עוזר לי ואני מרגיש שזה מקדם אותי לדוגמא הפנטזיות מניעות אותי לעבר מטרותי

הי, בד"כ לא נוהגים לתת אבחנות של הפרעת אישיות לפני גיל 18 וישנם אנשי מקצוע שנמנעים מלתת אבחנות אלה גם בגילאים מאחרים יותר מזה. הסיבה היא שיש אומרים שהאישיות עדיין לא התעצבה לגמרי בשלב זה ושגם המוח לא סיים להבשיל.. (כן, גם בגיל 17). עכשיו, גם אם אדם מקבל אבחנה כזו ואכן סובל ממנה, אזי לא כ"כ קל להיפטר ממנה...המשימה הטיפולית היא בד"כ איך לחיות איתה, לא להיות לחלוטין נשלט על ידה וללמוד להפחית את הסבל שהיא עלולה להסב. אתה כרגע שואל לגבי פנטזיות שמניעות אותך קדימה..אז בין אם הן נובעות מהפרעת אישיות ובין אם לא, אם אתה מרגיש שהן מקדמות אותך בחייך - אשרייך. לא ברור לי מדברייך מה המחיר שאתה משלם..על כך אם תרצה תוכל להרחיב בפעם אחרת. בברכה, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים