תראומה מסרט אימה שבני צפה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

25/04/2015 | 21:22 | מאת: דוד

שלום רב , ילדי בן 12 צפה לאחרונה במסגרת חברתית בסרט אימה . מאז פשוט חייו הפכו לסיוט אשר מתבטא בחרדה עצומה המלווה בהתפרצויות של בכי הסטרי . הוא מפחד להשאר לבד בבית להכנס לבד לחדרים , למקלחת , לשרותים ומתקשה מאוד להרדם . אודה להכוונתכם בכבוד רב דוד

שלום דוד, לצערי המצב שאתה מתאר הוא מצב שכיח. לעיתים סרטי אימה יכולים לייצר תגובה מאוד חריפה בקרב ילדים והם עשויים להרגיש ממש נרדפים על ידי התכנים לזמן מה. החדשות הטובות הם שלרוב התגובות הללו מתמתנות ונעלות עם הזמן. ובכל זאת לכם ההורים תפקיד חשוב בתקופה זו. הדבר הראשון שאני ממליצה לכם לעשות הוא לתת לגיטיציה לפחד. להכיר בכך מולו שלמרות שזה רק סרט - זה עדיין יכול להרגיש מאוד מפתיע, מפחיד ומזעזע. שימו לב, זאת בניגוד לתגובה האינסטינקטיבית "מה יש לפחד..זה רק סרט" שבמובן מסוים מבטלת את התגובה הטבעית של פחד, וגורמת לילד להרגיש שבנוסף לכל, משהו בו גם לא בסדר. מעבר לזה קחו בחשבון שבתקופה הזו בנכם יזדקק לנוכחות מרגיעה מוגברת שלכם. אפשר בהחלט להשתמש באמירות כמו "אני שומר על הבית" "אני שומר עלייך". לאפשר לישון עם אור ועוד כל מיני דברים שמזכירים אולי התיחסות לילד צעיר יותר - מקובלים וסבירים בתקופה זו. העמדה שלכם באופן כללי צריכה להיות שאינכם נכנסים ביחד איתו לפחד ולהיסטריה ושאתם שומרים על ההבנה שמדובר בתגובה רגשית חריפה לסרט - ולא במציאות (לומר למשל "אני יודע שזה מזכיר לך את מה שקרה בסרט, לכן אולי יהיה לך יותר נוח לישון עם אור/תהיה רגוע, אני שומר על הבית"). ומאידך עליכם להיות מוכנים להיות יותר מרגיעים ותומכים בתקופה זו. כפי שאמרתי, בד"כ עם הזמן התגובות החריפות מתמתנות וחולפות. בברכה, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים