דחוף דחוף

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

21/04/2015 | 20:33 | מאת: אמי

בני בן ה 13 ילד נורמטיבי ומחונן. אתמול ושלשום גילינו בהסטוריה של המחשב כי גולש באופן מכוון לסרטי פורנו גייז ואפילו מחפש מילים קשות של התעלסות קשה ( מעדיף לא לפרט אותם במדיה ) חשוב לציין כי אין לנו נטייה לא לי ולא לאחיו הבוגרים מה שמעלה חשש אצלנו. אני מעוניין לדבר איתו על כך אך מהצד השני מפחד לפגוע בו שחס ושלום לא יעשה משהו לעצמוץ עזרו לי איך מדברים איתו?האם לדבר איתו על כך? באיזה צורה? באיזה פורום

שלום לאבא המודאג, אני שומעת את הדאגה הרבה שלך לכן אני מציעה לעשות קצת סדר. ראשית יש את העניין של השיטוט החופשי באינטרנט. כפי שלא היית מאפשר לבנך לנסוע לניו יורק, לבד וללא השגחה, באותו האופן השיטוט באינטרנט חייב להיות תחת פיקוח והשגחה הורית. אני מניחה שאתה מכיר את התוכנות השונות שחוסמות גישה לחלק מהאתרים, אולם גם זה בשלב מסוים כבר לא יעיל (מסיבות ברורות..). לכן הכלי החשוב ביותר המצוי בידך כהורה בימינו, הוא חינוך והסברה. ספציפית לגבי אתרי מין באינטרנט (או צ'אטים למינהם בנושא), חשוב להסביר לילד את הסכנות הטמונות באתרים האלו, להבהיר למשל את ההבדלים בין הנראה על המסך לבין המציאות וכיוב' (אתה מוזמן לשוטט כאן בפורום בעזרת מילות חיפוש מתאימות ולקרוא תשובות מצוינות שנכתבו בנושא). באופן כללי אני בעד גישה ענינית, ישירה פתוחה שמאפשרת דיאלוג ושמטרתה מתן מידע - וכמה שיותר. לגבי הנטיה המינית של בנך. בגיל 13 סקרנות מינית היא דבר טבעי ביותר ולמרות מילות החיפוש בהם השתמש, זה עדיין לא מעיד בהכרח על נטייתו המינית. זהו גיל שבני אדם צעירים עדיין מתעצבים, מגבשים את אישיותם ומתנסים - לפחות בדמיון ובפנטזיה (או באינטרנט כפי שאתה נוכח לדעת..). אינני יודעת אם יש סיבה שתדבר איתו ישירות על הנושא הזה (כלומר לשאול מהי נטיתו המינית) אלא הייתי מציעה לך לנסות להפוך את עצמך לדמות לא שיפוטית ונוכחת עבורו, על מנת שבבוא העת הוא יוכל להרגיש בנוח לפנות אלייך. בכל מקרה הדבר הכי הכי חשוב כהורה הוא לקבל את ילדינו כפי שהם ולאהוב אותם לא משנה מה - בוודאי ובוודאי ללא קשר לנטייתם המינית. בברכה, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים