בת שלוש מחליפה תפקידים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

21/04/2015 | 20:18 | מאת: לינדי

היי, בתי בת 2.11 חודשים כל הזמן אומרת לי אמא ,אני עכשיו האמא ואת תהי אלה  במשך כל היום כמעט כל יום האם זאת תופעה מקובלת לגילה או שיש מקום לדאגה ? תודה מראש

שלום לינדי, מנין הדאגה? נשמע לי שביתך בסה"כ רוצה לשחק איתך במשחק "כאילו" של חילופי תפקידים, מה שמאפיין מאוד את התקופה הזו בילדות. כדאי לזכור שבילדות למשחק יש הרבה מאוד תפקידים. מלבד ההנאה שבזה, משחק מספק אפשרות לחקור את הסביבה ואת עצמנו, ליצור חברויות ואינטראקציות חברתיות, וזה אפילו יכול לשמש כאמצעי יעיל לתקשר עם הסביבה. הייתי מציעה לך להתמסר למשחק הזה איתה, ולנסות להיות קשובה לתכנים שהיא מעבירה באצעותו. זו תהיה עוד הזדמנות טובה עבורך להכיר טוב יותר את ביתך ואת התכנים בהם היא עסוקה. חג שמח, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים