שאלה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

19/04/2015 | 09:38 | מאת: שירה

היי, אני בטיפול הפסיכולוגית כל הזמן אומרת שיש לי תגובות קופצניות, שאני לא נותנת לה לדבר בטיפול ומפריעה לה באמצע המשפטים. היא כועסת מכך. אני רוצה לציין שיש פגישות שאני דווקא יושבת בשקט וכמעט ולא מדברת.. ממה נובעות התגובות האלו? איך אפשר לשלוט בהן, כי זה ממש קשה לי ועוד שאלה, לפני כמה זמן הבאתי לפסיכולוגית דובי במתנה , ומאז מביך אותי לראות אותה. אני אמורה לדבר איתה על זה? תודה רבה

הי שירה, הייתי יכולה לשער כאן כל מיני השערות לגבי ההתנהגות שלך, שאולי ידברו אלייך ואולי פחות..העניין הוא שבעיני מה שאת צריכה לעשות הוא לאזור אומץ ולדבר עם הפסיכולוגית שלך על כל הרגשות האלה. מה שאת מתארת- תנועה בין התכנסות פנימה לבין "reaching out" או בתרגום גס מאוד- יציאה החוצה - וקריאה לקרבה, או רצון לביטוי עצמי וכיוב', אמורים וצריכים להתקיים בכל טיפול טוב, זאת משום שניתן לומר שזוהי התנועה המאפיינת את החיים (אם תחשבי על זה, התנועה הזו מתרחשת עד לרמת התאים בגופנו - כיווץ והתרחבות). לכן אני אומרת תמשיכי בעבודה הטובה, והביאי את הדברים לטיפול. בהצלחה, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים