בן 6.5 התנהגות שונה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

19/04/2015 | 22:25 | מאת: אושר

שלום רב, הבן שלי בן 6.5 בכיתה א ילד מאוד שמח וחברותי ונעים, לאחרונה החל להשתמש המון האלימות פיזית , היד שלו ממש קלה על ההדק ועל כל דבר קטן מחזיר ...בנוסף לא יודעת אם יש קשר כי זה התחיל עוד מלפני כל הזמן בא לתת לי (אמא שלו) נשיקה וחיבוק תןך כדי השיעורים לפני המקלחת לפני השינה סתם כך... אני נורא מפחדת ששאר הילדים בכיתה או ההורים יתייגו אותו כאלים...מה עושים?

שלום אושר, עצתי אלייך היא לנסות להניח בצד את הפחדים והחרדות, ולברר יותר לעומק מה קורה לבנך. את יכולה לדבר איתו (תוך כדי הבעת עמדה מתענינת, תומכת ולא שופטת או חרדתית), לדבר עם המחנכת שלו ואפילו להתייעץ עם הפסיכולוגית החינוכית של בית הספר ולבחון יחד האם מתקיימים תנאים כלשהם בבית הספר שגורמים לו להתנהגות הזו. במקביל בידקי בבית האם קיימים גורמי מתח חדשים ופעלי למתנם. הקשר האפשרי שאת מעלה בין ההתנהגות היחסית חדשה שלו, לבין החיבה היתירה שמפגין כלפייך לאחרונה, עשויה להעיד על תחושות פנימיות של אשמה וצורך לפצות על כך, אולם כמובן שדרך זו תקל על הרגשתו רק באופן זמני, ותשאיר אותו בעיני עצמו במקום של "הילד הרע". לכן אושר טוב שהתיעצת וחשוב שתפעלי בהקדם על מנת לסייע לו. כל טוב, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים