שלום

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

02/03/2015 | 17:22 | מאת: אביעד

שלום קודם כל סליחה על הבוטות בני בן ה17 חושב כל פעם שהוא מפליץ במכנסיו שהוא בעצם עושה בהם קקי ולכן כל פעם בודק אם אכן עשה קקי במכנסיו בנוסף גם לגבי פיפי בכל פעם שהוא עושה פיפי הוא מפחד להכניס את איבר מינו למכנסיים לפני שהןא מנער את איבר מינו המון פעמים בכדי שלא יהיה לו ריח של פיפי ממה התנהגות זו נובעת איך אפשר להקל עליו

02/03/2015 | 23:12 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אביעד, מאחר שלא נכון ולא מקצועי לאבחן אנשים מרחוק על סמך מידע כה חלקי, אוכל להציע רק כיוון מחשבה, אותו יש לאשש או לשלול בעזרת גורם מקצועי, פנים אל פנים. יש אנשים הסובלים מסימפטומים כפייתיים (למשל בדיקות חוזרות) בתגובה למחשבה פולשנית כמו-אובססיבית שמדאיגה אותם. זו תופעה שניתנת לטיפול (הרגעת החרדה בדרך אחרת, ושיפור היכולת להתמודד עם הספק). לצורך כך, ממליצה בחום על פניה לפסיכולוג קליני, רצוי כזה שמיומן בטכניקות קוגניטיביות-התנהגותיות. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים