לחץ ופגיעה ביכולות קוגנטיביות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

02/03/2015 | 17:14 | מאת: דני

שלום הייתי רוצה לדעת אם לחץ נפשי ממושך בעוצמה גבוהה בגלל מחלות נפשיות שלא מטופלות יכול לפגוע במח בזיכרון וביכולות הקוגנטיביות או שזה רק פחד שלי דרך אגב אם כן זה ניתן לשיקום?

02/03/2015 | 22:45 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום דני, לחץ ממושך ומצב נפשי קשה יכולים להשפיע על *ביטויין* של היכולות הקוגניטיביות. התפקוד משתפר כשמתפנה אנרגיה נפשית ומצב הדחק נרגע. עם זאת, מחלות נפש מסוימות, הקשות שבהן, יכולות לגרום להתדרדרות תפקודית בלתי הפיכה. מסיבה זו, חשוב לעשות הכל כדי להגביר את ההיענות של חולה הנפש לטיפול התרופתי. בברכה ליאת

03/03/2015 | 21:24 | מאת: דני

למה הכוונה בהדרדרות תפקודית? סכיזופרניה יכולה לגרום למצב שכזה?

04/03/2015 | 22:00 | מאת: ליאת מנדלבאום

שוב שלום דני, מחלת הסכיזופרניה היא מחלה כרונית מתמשכת. כיום, הודות לטיפול תרופתי טוב, גם חולים קשים יכולים לתחזק את עצמם ולהישאר ברמיסיה זמן ממושך יחסית. כל התקף פסיכוטי עלול להשאיר אחריו פגיעה קוגניטיבית בדרגה כלשהי (מכאן אופייה המתדרדר של המחלה), כאשר לאורך השנים, לאחר עוד ועוד התקפים, הפגיעה ניכרת יותר. מכאן חשיבותו של הטיפול התרופתי, בהיותו מפחית את תדירות ההתקפים, וכמובן גם את השלכותיהם לטווח הקצר והארוך. בריאות ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים