ילד בן 4.2 עושה קקי רק בתחתונים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

02/03/2015 | 11:52 | מאת: פמלה

הבן שלי עושה קקי בתחתונים כבר המון זמן לכל המערכות נשבר מאד קשה לי להתמודד עם זה הוא מתעקש לעשות רק בתחתונים והיא אפשר לרצוץ אותו בכלום בנוסף יש לו קושי שפתי שזה בטיפול הוא ילד 4 ואחרון מארבעה ילדים קשה קשה מתוסכלת מתביישת מיואשתתתתת

02/03/2015 | 22:14 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום פמלה, אני יכולה להבין אותך עד מאד, לחוש את המצוקה והייאוש שלך. ובכל זאת, ברור לכולנו שמתישהו אפילו הילד שלך יעשה קקי בשירותים כמו כולם :-) כדי שזה יקרה, את חייבת לבודד את עצמך מכל הרגשות הקשים שהזכרת, ולפעול בקור רוח. יש מצבים שבהם הלחץ והמתח פועלים דווקא כנגד המטרה שלנו, וגמילה מקקי היא אחד התחומים הללו, אם לא ה-! אני לא יודעת למי את מתכוונת כשאת אומרת "מערכות". לגן? לצהרון? לכם בבית? אני מניחה שהכוונה לכל אלה גם יחד, מה שלא תורם להפגת הלחץ המופעל (ישירות או בעקיפין) על הילד. התעקשות על עשיית קקי בתחתונים - ובהנחה שבדקתם ושללתם יחד עם רופא הילדים כל בעייה רפואית - קשורה לעתים למאבקי כוח בין הילד להורים. כרגע, כאשר את כ"כ לחוצה ומיואשת, היכולת שלך להתנהל עניינית ובשלווה מוטלת בספק. לכן, ממליצה לך להגיע להדרכה הורית אצל פסיכולוג ילדים מנוסה. שם תוכלי לקבל - מעבר לכלים מעשיים הקשורים לתהליך הגמילה שהסתבך - גם כוח לעמוד מול כל אנשי החינוך שאיבדו את סבלנותם. זכרי שאת אמורה להיות הסנגורית של הילד, ולהגן עליו בתקופות שבהן הוא מתקשה "לספק את הסחורה". בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים