הטרדות מיניות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

28/02/2015 | 11:46 | מאת: אמא של עדן

אני אמא לילדה בכיתה ט. ביתי סיפרה לרכזת השכבה כי מורה נוהג לומר לה יפה שלי חיים שלי את הלב שלי. וכן פעם אחת צבט בלחי שלה וטפח בכתפיה ואמר לה ... תלמדי זה בשבילך. כך סיפרה גם למנ הל החטיבה. המנהל שוחח קשות ונזף במורה וביתי הועברה לקבוצה אחרת. בהמשך שוחחה היועצת עם ביתי. אני שמעתי על הסיפור הזה מביתי. כעבור שלושה שבועות נכנסה מורה אחרת למילוי מקום בכיתה וביתי סיפרה לה את הסיפור. בעקבות זאת לקחה היועצת שוב את ביתי לשיחה והפעם חשפה ביתי ארועים נוספים...המורה ישב במקום מושבה ואמר לביתי: בואי שבי עליי, באוצר מילים שנלמד בכיתה על המילה זיקוקים אמר לביתי זה הזיקוקים ביום החתונה שלנו. ותלמיד אחר שהסתכל על הלוח המורה אמר לו ; מה אתה מסתכל בלוח תסתכל על ביתי. ביתי נמצאת כרגע במקום שהיא רוצה שהמורה יעוף מבית הספר. בהתחלה חששה ממנו. היום כניראה רוצה שהוא ייענש. מה לעשות? האם להגיש תלונה במשטרה? אני חוששת שהדבר יפגע בביתי. כיום אין שום קשר בין המורה לביתי והיא לומדת עם מורים אחרים.

שלום אמא של עדן, אני מבינה שאת מתלבטת בנוגע להגשת תלונה במשטרה. לכן אני מציעה לך לפנות בחזרה לגורמים החינוכיים בבית הספר, לדרוש בירור יסודי ותשובות ברורות יותר מהנהלת בית הספר באשר לכל שארע, ולאופן הטיפול בעניין, ולוודא שאת יוצאת מסופקת מהתשובות שאת מקבלת. אני מניחה שלאחר בירור שכזה, יהיה לך ברור יותר אם ברצונך להגיש תלונה במשטרה. בברכה, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים