חיזוקים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

26/02/2015 | 22:36 | מאת: יעל

יש לי ילד בן שנתיים וחצי. לאחרונה היה לי דיון דיי סוער סביב נושא של מתן חיזוקים חיוביים. דוגמא שאומרים לו שהוא ילד מתוק מדהים (לעיתים קרובות חברים קרובים מוסיפים יפה) ואהוב... והוא כבר אמר "אני מדהים וכל כך יפה"(והאמת זה גם נכון, עוצרים אותי ברחוב....) האם מומלץ להמשיך או שזה יכול לגרום למורכבויות בהמשך החיים כגון קשיים בהתפתחות הביקורת העצמית, קשיים פסיכולוגיים עם דימוי עצמי.... כבר באמת לא יודעת מה נכון לא לאמר כפי שאנו חונכנו או לומר הרבה?, בגבולות? הוריי טוענים שזה ממש הרסני...

שלום יעל, תרשי לי לעודד אותך להמשיך להביע את כל הדברים הטובים שאת מרגישה כלפי בנך ושבאים מהלב. לא זה מה שיוצר "קשיים בדימוי העצמי וקשיים פסיכולגיים". היווצרות קשיים מהסוג הזה, אינם נובעים מגורם יחיד זה או אחר, ובוודאי לא מביטויי אהבה בגיל הרך. להיפך, יש תיאורטיקנים שטוענים שבהעדר ביטויי הערכה ואף "הערצה" מהסוג הזה מצד הורים, ילד עלול דווקא לסבול מ"חסך" פסיכולוגי. אז המשיכי בדרכך האוהבת.. בברכה, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים