רגרסיה בילדה בת שנתיים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

24/02/2015 | 07:33 | מאת: Segalit

שלום, אנחנו כבר ממש מיואשים. הבת שלי תמיד הייתה קשה בשינה אבל עד לפני חודשיים היא הייתה נרדמת כשאנחנו איתה בחדר, היא הייתה מתעוררת שוב באיזור 12 בלילה חוזרת לישון כשיושבים לידה וכך עד לפנות בוקר כשהייתה עוברת למיטה שלנו מבלי ששמנו לב. לפני כחודש וחצי חלתה באופן מאוד חמור בפטרייה במפשעה שהרופאים שלה לא טיפלו בה כראוי, במשך שבועיים היא הייתה פשוט צורחת לי בידיים שכואב לה עד שזה יתדרדר לדלקת כליות שבעקבותיה אושפזנו לשבוע בבית חולים. היה לה שם מאוד קשה ומפחיד, עשו לה בדיקות, גם בלילה. היא נצמדה אליי ולא הסכימה להרפות. בכללי היא מאוד צמודה אליי אבל מאוד עצמאית כי אני האדם היחיד שמהווה דמות מרכזית בחייה, בעלי בצבא והמשפחה מאוד רחוקה. אבל מאז שחזרנו המצב בלתי נסבל היא לא מוכנה שאהיה בחדר אחר בלעדיה אפילו שאני מסבירה שאני כל הזמן כאן ואני לא נעלמת. בלילה היא אינה מוכנה בשום אופן לישון במיטתה אבל גם במיטתנו היא עושה עכשיו בעיות ויכול לקחת לה שעה וחצי להירדם. אחרי שהיא נרדמת היא מתעוררת כל חצי שעה וקוראת לי ורוצה שאזכה לידה אבל היא עדיין לא חוזרת לישון. ניסינו לשבת לידה לילות שלמים בחדר והיא פשוט מסרבת להירדם. זה פוגע בה כי היא קמה עצבנית, אני קמה עצבנית וכל המצב בבית פשוט בלתי נסבל. אשמח לשמוע את דעתכם האם היא צריכה עוד הכלה בגלל טראומת בית החולים? האם לנסות לחנך מחדש ואיך? איך לנסוך בה שוב ביטחון? חיינו בבית הם אינם אותם חיים משהו קרה לה אחרי בית החולים. תודה רבה מראש.

שלום סיגלית, את מתארת מספר תופעות, ולמען הסדר הטוב אמנה אותן. ראשית את מתארת שביתך באופן כללי "צמודה אלייך", ושאת "הדמות המרכזית היחידה בחייה". שנית, מעולם לא הצלחתם להנחיל לה הרגלי שינה טובים. הדבר השלישי שאת מתארת הוא אשפוז בבית החולים - שככל הנראה החמיר את שתי התופעות הקודמות שתיארת, אבל שימי לב, לא יצר אותן. והדבר הרביעי הוא שביתך בת שנתיים, גיל שדווקא בשל התפתחות רמת הבשלות הרגשית והקוגניטיבית, מתאפיין לעיתים במה שנראה כמו תופעות רגרסיביות (אבל בעצם אינן) כמו היצמדות להורה, המנעות מזרים וכיוב'. סביר להניח שכל התופעות האלו קשורות אלו לאלו, אולם אני בכל זאת מציעה לך לתת את הדעת על כל אחת מהן בנפרד. את יכולה להתייעץ עם פסיכולוג או מטפל מומלץ שמתמחה בהדרכת הורים, על מנת שיסייע לך להבין טוב יותר את צרכיה של ביתך, וכן כיצד להכיל ולעזור לה לעבד את מה שנשמע ממך כמו טראומה קטנה מהחוויה בבית החולים. במקביל כדאי להתייעץ עם יועצת שינה שתיתן לך כלים כיצד להנחיל לביתך הרגלי שינה נכונים, תוך שאת משתפת את שני הגורמים האלו - המטפל הרגשי ויועץ השינה - ביתר התופעות, וכך תוכלי את להחזיק בתוכך את כל "חלקי הפתרון" ולתרגמם לכלל מענה אינטגרטיבי עבור ביתך. בברכה, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים