ילד בן שנתיים וחצי זועם

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

01/02/2015 | 14:55 | מאת: liv

שלום רב, בני בן שנתיים וחצי, מזה חצי שנה שהתנהגותו השתנתה, הוא נהיה לילד זועם ומרביץ לכל דבר.. מרביץ להורים ולילדים בגן ולגננות, זורק כיסאות בגן על ילדים ועל הגננת, מעיף את צלחת האוכל שלו ואפילו מרביץ לקירות וארונות, ממש לכל דבר. ולפני שהוא מרביץ הוא גם אומר אל תרביץ ואז מרביץ. לפני חודשיים נוספה תינוקת למשפחה אך אני לא רואה איזשהי נסיגה אצלו בגלל זה. נראה כי הוא מקבל אותה ומודע לקיומה. מתקשרים אליי מהגן כל פעם שעוברים איתו ימים קשים ושאולי כדאי ללכת לייעוץ. אני כבר נואשת ולא יודעת מה לעשות. אני כועסת עליו כשמרביץ ואז הוא כל הזמן מבקש חיבוק.. לאחרונה ממש המון פעמים מבקש ממני ומבעלי חיבוקים. האם לפנות לטיפול פסיכולוגי??

שלום, את שבה ומתארת כאן בפורום מצב מורכב, מציינת שהגננות ממליצות לך לגשת לייעוץ, ושואלת האם כדאי. ובכן תשובתי היא ללא ספק - כן! נשמע שבנך מצוי במצוקה ושאת ניצבת מולו נואשת וחסרת אונים. בנוסף אני נוטה להתייחס בכובד ראש להמלצות של גננות ולכן אני ממליצה בחום, לך/לכם ההורים לגשת לפסיכולוג קליני של ילדים(בגילאים אלו לרוב העבודה הטיפולית נעשית מול ההורים) כדי לקבל הדרכת הורים שתסייע לכם להבין את הקשיים של בנכם וכיצד להיות עבורו באופן המיטיב ביותר. בברכה, ירדן פרידון ברשף

01/02/2015 | 21:58 | מאת: liv

התייעצתי גם עם רופאת הילדים שלו. היא לא ממש מסכימה על פסיכולוג אלא דווקא ממליצה על נוירולוג ילדים. האם נראה לך שבאמת כדאי שאקח אותו?

בוודאי שאת יכולה לשאול, זה המקום :) אינני יודעת מדוע המליצה לך רופאת הילדים על נוירולוג, שווה לך לברר איתה יותר מדוע היא הפנתה אותך דווקא לגורם זה. כמו כן במידה ויש חשד לבעיה התפתחותית אז הכתובת היא מכונים להתפתחות הילד - שם תוכלי לקבל הערכה מקיפה והמלצות להמשך. בשל התחושות הקשות וחוסר האונים שאת חווה מול המצב, אני בכל מקרה ממליצה לך לגשת לפסיכולוג קליני של ילדים/מטפל רגשי שמתמחה בהדרכת הורים, שיסייע לך כבר היום להבין את הקשיים של בנך בצורה טובה יותר, ואף יוכל ללוות אותך בהמשך דרכך מול גורמים טיפוליים/מאבחנים אחרים, אם תחשבו שיש צורך בכך. נראה לי שהגיע הזמן לפנות עוד היום לגורם מקצועי, מאחר ועם כל הרצון הטוב הפורום הזה לא יכול להחליף חוות דעת וסיוע של איש מקצוע במפגש ישיר ואישי. בברכה, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים