רישום לשנה הבאה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

29/01/2015 | 13:45 | מאת: ענבר

שלום רב. בני בן חמש. יליד דצמבר, כנראה ימשיך שנה נוספת בגן חובה. אני מאוד מתלבטת לגבי הרישום לגן בשנה הבאה. יש אפשרות להישאר באותו הגן, כאשר כמעט כל הילדים עוברים לבית הספר ובטח כל חבריו. מה גם, שהוא אינן מאוד מחובר לצוות. אפשרות נוספת היא לעבור לגן בחטיבה צעירה בבית הספר. במקרה כזה יהיה קרוב לחבריו בכיתה א ולדעתי המפגש היומיומי יגרום לו עוגנת נפש ותחושות כישלון. אפשרות שלישית היא להעביר אותו לגן חדש לגמרי . אני מרגישה שכל האופציות לא טובות ואינני יודעת מה להחליט. מדובר בילד מאוד אינטליגנט ובעל יכולות הבנה ועיבוד מאוד גבוהות. עלייה לכיתה א פחות רלוונטית בשל היבטים רגשיים ומוטוריים. מה עצתך? תודה

שלום, למרות הקושי שאת חווה, את יכולה להתנחם בכך שלא מדובר כאן בהחלטה הרת גורל, ולכן כפי שכבר עניתי לך, את צריכה להגיע להחלטה שאת כאם תרגישי איתה הכי בנוח. לפעמים החלטות מתבססות על בחירת ה"הרע במיעוטו" ולפעמים המציאות גם יכולה להפתיע לטובה. ובכל זאת אם את מעונינת בדעתי, אז מלבד החסרונות שמנית בכל אפשרות, אבקש ממך למנות גם את היתרונות (ואולי בסוף כלל לא תצטרכי את דעתי לאור התבהרות התמונה). כמו כן מה דעתך לשתף את בנך בעניין, תוך כדי שאת מסבירה גם לו את היתרונות והחסרונות בכל מצב (בדרך שמתאימה לו)? בברכה, ירדן פרדיון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים