שלום לכם

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

28/01/2015 | 15:08 | מאת: אבי

אז ככה אני בן 17 בערך ויש לי קטע כזה שבעצם אני עושה מעצמי צחוק סתם לדוגמא נגיד בכיתה אני עושה המון שטויות (יותר מאנשים רגילים) ובעצם אני יוצא כמו ליצן כזה שמצחיק את כולם רק שלא צוחקים איתי אלא עליי ואז בעצם גם אנשים יורדים עליי ומתרחקים ממני נראה לי שאני עושה את זה כדי למשוך תשומת לב איך אני יכול להתפטר מהקטע הזה של הליצנות?

שלום, לא ברור לי אם אתה מרגיש ש"מעשי הליצנות" שלך הם בלתי ניתנים לשליטה. בכל מקרה, אם אתה מרגיש שאינך רוצה להמשיך להיות "ליצן" - אז פשוט תשתדל לא לנהוג כך יותר (ואני לוקחת בחשבון שזה קל יותר להציע מאשר לבצע). אתה גם אומר שאתה מנסה למשוך תשומת לב מהסביבה דרך ההתנהגויות הללו, אבל שבעצם התוצאה היא הפוכה מזו המיוחלת (מתרחקים ממך במקום להתקרב אליך).יש לי תחושה שקשייך החברתיים הם מעט יותר מורכבים ממה שאתה מתאר כאן. אני ממליצה לך לנסות לפנות ליועצת בית הספר ולשתף אותה בקשייך ובצרכים שלך, וכך לקבל התיחסות רצינית יותר לקשייך ממה שאתה יכול לקבל כאן, דרכי, בפורום הזה. מאחלת לך הצלחה בהמשך דרכך, ירדן פרידון ברשף

29/01/2015 | 14:39 | מאת: אבי

תודה רבה

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים