המשך שאלה לירדן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

27/01/2015 | 01:41 | מאת: מיטל

ב24.1.15 שאלתי שאלה על נושא פחדים וחרדות ורציתי לשתף שבימים האחרונים התגלה בגן של בתי ששיטת החינוך שם כמו דיקטטורה .... ממש הפחדה הרבה צעקות ועכשיו הכל הסתדר לי למה בתי עברה שינוי בהתנהגות ...המצב בגן לא פשוט בכלל אני רוצה להעביר אותה גן . הבעיה היא שאני בחודש תשיעי ומפחדת לעשות לה עוד שינויים שלא יפגע בה עוד יותר .אני חייבת להוסיף שהבת שלי כל הזמן אומרת לי אמא לא רוצה גן .חוזרת על זה המון וחשבתי שזה יעבור לה אבל כבר הגענו לחודש ינואר וזה לא משתנה וגם היא השתנתה בהתנהגות לא יודעת מה לעשות

הי מיטל, אם המצב הוא אכן כ"כ נוראי כפי שאת מתארת - יש שם "צעקות הפחדות ודיקטטורה", אז ברור שבכל מקרה כדאי להעבירה גן, לא משנה באיזה חודש את..יחד עם זאת, אני מציעה לך בחום לברר את הדברים עד תום ולא להסיק מסקנות חפוזות. תפני לגננת ולפסיכולוגית של הגן, תבררי ותבדקי את הנושא לעומק ורק לאחר מכן תגיעי להחלטה בנוגע להמשך הדרך. את אומרת ש"רק לאחרונה" גילית את כל זה, ותגלית כזו בוודאי מעוררת פאניקה, אך כאמור אני מציעה לך קודם כל לבדוק את הדברים באחריות וברצינות, ולפעול באופן שיהיה הכי נכון לך ולביתך. בברכה, ירדן פרידון ברשף

27/01/2015 | 14:11 | מאת: מיטל

תודה על התגובה המהירה כן עשינו בדיקה ואכן זה מה שקורה שם וכל כך קוויתי שלא ,אבל כנראה אין ברירה ומאוד קשה לי נפשית . איך אני מסבירה לבת שלי על זה שאני מעבירה אותה גן ?

הי מיטל, אם זה אכן המצב, והחלטת שאינך יכולה להמשיך ולשלוח את ביתך לשם בלב שלם, אז למרות תחושת הבהלה והדחיפות, כדאי בכל זאת לעשות את הדברים באופן הדרגתי עד כמה שניתן. אם היא אכן כ"כ מתלוננת שרע לה בגן, אזי לא יהיה לה קשה כ"כ להבין את ההחלטה שלך להעביר אותה. אפשר לומר לה שמאחר ואת שומעת ומבינה שלא טוב לה שם כבר הרבה זמן- שהחלטת להעביר אותה לגן חדש, שם יהיה לה יותר טוב. בהנחה שבדקת את הגן החדש, והוא נמצא מתאים, רצוי לעזור לה להרגיש בטוחה דיה בנוגע למעבר המתוכנן ולומר שאמא ואבא בדקו את הגן החדש ושהוא "גן טוב", עם גננת טובה וילדים נחמדים וכיוב'. בנוסף למרות הכל, כדאי מאוד לערוך פרידה מתאימה מהגן הנוכחי, מהילדים ומהגננת, ולבצע מעבר הדרגתי לגן החדש. כמובן שבכל מקרה את תצטרכי להיות מוכנה להתמודד עם קשיי הסתגלות שונים. בשל הריונך המתקדם, כדאי לגייס עוד בני משפחה לכך כמו אבא, סבים וסבתות וכד'. בהצלחה, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים