מעבר גן?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

26/01/2015 | 12:00 | מאת: ענב

שלום. בני בן חמש. בגן חובה, וכנראה יהיה שנה נוספת בגן חובה- יליד סוף דצמ. מתחילת השנה אני חשה ברגרסיה בהתנהגותו. הוא לא אוהב ללכת לגן, משתמש בקללות ובאלימות ולא רגוע. אציין כי מדובר בילד נבון מאוד. מס פעמים שניסיתי לפנות לגננת חשתי כי היא הודפת את טענותיי. אתמול המצב הגיע לשיא כאשר בני סיפר כי שיחק משחק שכרוך בהתפשטות ים שני ילדים וכי חש לא בנוח ומפוחד. חיזקתי אותו על שסיפר ושיתפנו את הגננת. כמו כן הפסיכולוגית בתמונה. נכון לעכשיו הנושא בבירור הגננת. אני רוצה בטובתו של בני אך אינני סומכת על הגננת ועל ההתנהלות בגן. לדעתי אין נראות מספקת של הילדים. מה דעתך על מעבר באמצע שנה לכם אחר? גן בו ישאר כנראה בשמה הבאה? יש לו חברים גם בגן אחר בשכונה.תודה

שלום ענב, אני מציעה לך קודם כל לסיים את הבירור שהתחיל, ולהשאיר את ההחלטה לאחריו. העובדה שהפסיכולוגית של הגן בתמונה, ושהנושא ממשיך להיבדק אולי מעידה על כך שבכל זאת לא הכל נהדף, ושדברים כן מקבלים התיחסות. בנוסף אני מציעה לך בחום להתייעץ באופן אישי עם הפסיכולוגית של הגן, לשתף אותה בהתרשמויותייך הכלליות מאז תחילת השנה, ולקבל ממנה תמונה יותר רחבה של המצב של בנך, ואולי המלצות כיצד לנהוג. לגבי מעבר גן באמצע שנה - זוהי שאלה שאין לי עליה תשובה חד משמעית. בסופו של עניין את כאם צריכה להרגיש בנוח עם המקום אליו את שולחת את בנך, שאני מניחה שהוא הדבר היקר לך ביותר בעולם, לשקול את הרווחים וההפסדים של כל מצב, ועל סמך זה להגיע להחלטה שתרגיש לך הכי נכונה -לך ולבנך. כל טוב, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים