ילדת סנדוויץ

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

25/01/2015 | 23:26 | מאת: אנונימי

שלום , אני זוכרת טוב מאוד את היום בו אמא אמרה לנו שהיא בהריון. זה היה שהייתי בת 10 ובאותה תקופה גרנו בחול (אני, אבי ,אמי ואחי הגדול שגדול ממני ב3 שנים) אמא אמרה שאנחנו הולכים לחזור לגור בארץ בלי אבא וצריכים למצוא דירה. לא להתבלבל ההורים נשואים, 10 שנים הייתי הידלה הכי קטנה קיבלתי הכל אבל הכל כל מה שרצתי נתנו לי וזה לא עזר שגדלתי עם "משרתת" מגיל 5-10 לא התאמצתי אף פעם הכל הביאו לי על כפית של זהב. השקעתי כמה שיכולתי בלימודים אך תמיד הייתה לי התנגות בעייתית. כאשר החזירו את אחותי מהבית חולים בכיתי אבי לא התייחס אליי כאילו שכח שאני הנסיכה שלו וכל התשומת לב אלייה גם עכשיו כצעט 5 שנים אחרי זה אותה ההרגשה, אמא מגדלת אותנו לבד וכאילו שכחה שיש לה עוד ילדים שאבא בא לביקור רק לה הוא מביא מתנה. ההתנהגות שלי השתנתה קיצוני ב5 שנים האחרונות אני יותר עצמאית אבל בלימוגים הדרדרתי בשונה מאח שלי המושלם. מרגישה כאילו אני מאכזבת אותם כל פעם מחדש , בכל פעם שאני מבקשת משהו מאמא והיא לא עושה אותה אני מתחילה להעליב אותה אבת רק כדי שלא תראה שאני נפגעת, איך אני שורדדת את היום אני פשוט אומרת לעצמי עוד 4 שנים ואני עפה מפה רק עוד 4 שנים

שלום לך, החוויה שעוברת אלי מתיאורייך היא בעיקר חוויה של להיות לבד, לא מובנת ואפילו נשכחת. על גבי זה תחושתך שאת מאכזבת את כולם, ואולי גם את עצמך..אני גם שומעת שאין ערוץ שיחה פתוח בינך לבין הורייך, מה שלא מאפשר להם לעזור לך, ולך להעזר בהם - וזה חבל. מה שכן, מתוך תיאורייך הכתובים, אני יכולה להתרשם שיש לך עולם פנימי חי ומלא, שאת מחוברת לרגשותייך וזוכרת אותם, ושיש לך יכולת מרשימה לתאר את רגשותייך, להתבונן בהם ולהעבירם לאחר. עצתי אלייך היא לבקש מהורייך את האפשרות לקבל טיפול על ידי שיחות (פסיכולוגית קלינית או מטפל רגשי אחר) שיוכל לסייע לך להתמודד עם החוויה הקשה שאת מתארת, ואולי אפילו יסייע בתיווך רגשותייך באופן שיהיה מקובל עלייך, להורייך, ובהתערבות שתאפשר לך להרגיש יותר בנוח, אהובה ומוערכת בקרב משפחתך. מאחלת לך הצלחה בהמשך דרכך, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים