רגישות תחושתית לבת 6

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

22/01/2015 | 10:44 | מאת: מורן

בתי בת 6, התפתחות תקינה הרבה מעבר לגילה.יש לה מחלת ויטיליגו מופשט כבר שנה וחצי (מחלת עור) שפרצה ככל הנראה עקב לידת אחות קטנה. בוגרת מאוד לגילה, חברותית, חכמה מאוד ,יצירתית ובאמת ילדה מקסימה. מצד שני נוטה להתעצבן מהר, יש לה מצבי רוח משתנים ופחדים בעיקר ממכשפות, שזה גם בא והולך. בשנה האחרונה בהדרגה החלה להיות מאוד בררנית באוכל, ודברים כמו תפרים של גרביים, תויות של בגדים, טיפטוף של השיער אחרי אמבטיה מאוד מציקים לה עד לידי תיסכול שלה ושלנו.כל מה שאנו מנסים לעזור- כמו לקנות גרביים ללא תפרים,לגזור מה שמציק וכ"ו לא עוזר כי זה רק הולך ומחמיר וגם הפתרונות שמצאנו כבר לא עוזרים. ממה שקראתי רגישות תחושתית מלווה בסימפומים נוספים כמו קשב וריכוז, בעיה עם מרקמים .. אבל זה לא המקרה כי מבחינת ריכוז היא מצוינת וגם מרקמים- נוגעת בכל בלי בעיה. זה ממש דברים ספציפיים שמפריעים לה. חשבנו לקחת אותה לפסיכולוג ילדים, אולי משהו מפריע לה וזה מתקשר גם למחלת העור שלה (כרגע מטופלת הומאופתית ללא הצלחה יתרה..). או אולי למרפא בעיסוק?? מה דעתך? אנו מאוד רוצים לעזור לה כי היא ממש סובלת וגם אנחנו... תודה, מורן

שלום מורן, כל נושא הרגישות החושית אכן שייך לתחום הריפוי בעיסוק/רפואה התפתחותית. אינני רואה מניעה מללכת ולהתייעץ על מנת לבחון כיצד ניתן לסייע לה בתחום זה. לגבי יתר התופעות שאת מתארת, נשמע שאת קושרת יחד מכלול של תופעות (בנוסף לתופעת הרגישות שתארת): מצוקה שנוגעת להולדת אחות חדשה במשפחה (שלדבריכם ייתכן והשפיעה על התפרצות מחלת עור), מצבי רוח וסף תסכול נמוך כמו גם פחדים שבאים והולכים. אני גם שומעת את חוסר האונים שלכם ההורים מול מכלול התופעות האלה, לכן במקרה זה אני ממליצה קודם כל לכם לגשת להתיעצות עם מטפל רגשי של ילדים המתמחה בהדרכת הורים, על מנת להבין טוב יותר את הקשיים של ביתכם וכיצד להיות עבורה באופן המיטיב ביותר. כל טוב, ירדן פרידון ברשף

25/01/2015 | 09:15 | מאת: מורן

אני מחפשת איש מקצוע ללא הצלחה, דיברתי עם מספר פסיכולוגים שלא מטפלים בגיל הזה או בשילוב של בעיה בויסות חושי עם בעיה רגשית. יש לך רעיון לגבי פסיכולוגים באיזור הדרום? אפשר גם בפרטי. תודה.

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים