שאלה לגבי טיפול

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

17/12/2014 | 13:07 | מאת: ****

היי ליאת או ירדן, (קודם כל, אני מאוד אוהבת לקרוא כאן. אתן עונות בצורה מאוד אנושית ורגישה וחכמה. ותשובותכן עוזרות לי המון בהתנהלות שלי עם ילדיי, אבל הפעם אני רוצה להיות אקטיבית ולשאול) אני בטיפול כמה חודשים, שכרגע הופסק ביוזמתי. המטפלת שלי היא מטפלת טובה מבחינה מקצועית. היא לא מאחרת או מבטלת לי פגישות ,והיא מאוד יצירתית וגמישה איתי מבחינת מועדי הטיפול . והכי חשוב- היא חכמה ומצליחה להשפיע עליי. אבל, מהבחינה האנושית , אני מתקשה להסתדר : לפני כמה חודשים היה לי ויכוח כספי איתה, אני לא מעוניינת לפרט. אבל מאז אותו מקרה – אין לי שום אמון בה, והיא מצטיירת בעיניי כאדם מאוד מאוד לא ישר ולא הגון ומניפולטיבי ואפילו דורסני ואגרסיבי ומנוכר. וגם כשניסיתי לדבר איתה על כך, היא רק הצדיקה את עצמה ושללה לחלוטין את דבריי (שהיו נכונים לגמרי גם אובייקטיבית). האם נושא הכנות והיושר בטיפול לא צריך להיות סימטרי? בנוסף, היא מדברת אליי לפעמים בצורה מאוד צינית ומעליבה : כגון: "יש לך בכלל חברות?", "את בכלל מרגישה משהו". אני מודעת לכך שיש לי רגשות העברה אליה, אבל גם אם נשים אותם בצד, אני מתקשה להבין מדוע היא נוהגת כך? יש לי כעס כלפיה, ואני מרגישה פגועה . הבעיה היא, שהיא חשובה ומשמעותית עבורי, וגם יקרה לי – רגשות שלא מאפשרים לי לעזוב אותה ותמיד מחזירים אותי לטיפול (מה גם, שאני מעוניינת לפתור את בעיותיי ומתקשה ללכת למישהי אחרת ולהתחיל את כל התהליך מחדש) וכשאני חוזרת, אני מתקשה להיפתח אליה בשל חוסר האמון (שהתנהגותה רק מעצימה אותו). אני מרגישה שכל שיטת הטיפול שלה מבוססת על מניפולציות, במקום פשוט לדבר עם הבנאדם – בצורה פשוטה ואמתית ואנושית ורגישה. ובלי העמדות פנים. אני לא יודעת מאין נובעים הרגשות החיובים שלי אליה – או שמדובר בהעברה, או שפשוט בצורך שלי לדבר עם מישהי ושמחה על כך שמצאתי ופחד להרוס זאת, או כתוצאה מהצדדים הטובים שבקשר הייתי בעברי בטיפול, שנפסק כי המטפלת שלי של אז עברה להתגורר בחו"ל, אבל מעולם לא עלה הנושא של חוסר אמון בינינו ותמיד האמנתי לה והיה בינינו הרבה כבוד הדדי ואפילו חיבה וחום וחיוכים ומתנות בחגים וכו'.... ואילו בטיפול הנוכחי, אני מתקשה להאמין ולהיפתח וכל הזמן אמביוולנטית לגבי הטיפול. מה עליי לעשות? האם יש דרך להישאר בטיפול הנוכחי וליישר את ההדורים? האם הנ"ל בר תקנה? או שאולי כדאי , למרות הקושי הרב, להתחיל עם מטפלת חדשה? אני מאוד אשמח לתשובה כנה תודה וחג שמח

שלום לך, ראשית תודה על הפרגון! שאלתך אמנם לא עוסקת בנושא הפורום (ומתאימה יותר לפורום פסיכולוגיה מבוגרים או פסיכותרפיה) ובכל זאת אשתדל לענות לך בקצרה על מנת לא להשאירך בלי מענה. אני בעד שכל מה שעולה מתוך הזירה הטיפולית יחזור לשם - ידובר ויעובד שם. לעיתים עיבוד דווקא של הרגשות הקשים ביותר שעולים בתוך ומתוך הקשר הטיפולי (ובמקרה שלך סביב נושא האמון), הוא בעל הפוטנציאל הגדול ביותר לפריצות דרך ולקידום תהליכים טיפוליים משמעותיים עבור מטופלים. לכן במובן הזה זה יהיה פספוס עבורך לא לפתוח את הנושא הזה מולה, מה גם שברור שהיא והקשר עימה חשובים לך. שולחת לך עידוד, ירדן

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים