חופשה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

17/12/2014 | 18:54 | מאת: גלי

אהלן בני בן ה 3 ותינוקת בת תשעה חודשיים . אני ובן זוגי זקוקים נואשות לחופשה זוגית בת 4-5 ימים . אף פעם לא עזבתי את ילדי לחופשה גם לא ללילה . התינוקת שלי יונקת ואני מאוד מאוד מתלבטת . האם בגילאים כאלו זאת בעיה לנסוע לחמשה ימים?

הי גלי, כהורה אני מאוד מבינה את הצורך שלכם בחופשה, ומנגד מבינה גם את ההתלבטות בנוגע אליה. ראשית אני מציעה לך לבחון האם הנסיבות הנוכחיות בחייכם מהוות תנאים סבירים להעדרות שלכם. למשל אם לא מכבר עברתם דירה/הילד עבר גן או אירע אירוע משמעותי כלשהו שמצריך מהילדים התמודדות מיוחדת, אזי ייתכן וזה לא זמן אידאלי לנסיעה בת 5 ימים. לגבי בנכם בן השלוש. זהו כבר גיל בו אפשר להכין אותו כראוי מבעוד מועד לנסיעה וכמובן לתקשר איתו משם בשיחות טלפון (או אפילו סקייפ ), מה שהופך את כל ההעדרות שלכם עבורו למשהו מתוכנן זמני וחלקי, וכך נוח יותר לעיכול ולהתמודדות. החלק המורכב יותר קשור בביתכם ובעובדה שהיא עדיין יונקת. במקרים מסוימים, המשמעות של נסיעה בת 5 ימים, יכולה להיות סיום מוחלט של ההנקה - כלומר גמילה מלאה. אני אישית לא ממליצה לחבר בין גמילה מהנקה (בוודאי לא ממליצה על גמילה מוחלטת שנעשית באופן חד ופתאומי), להעלמות של האם (והרי מבחינת תינוק, להבדיל מילד בן 3, נסיעה של כמה ימים משמע העלמות של ההורה). ממילא יש בגמילה מיניקה אלמנט של "אובדן" מסוים עבור התינוק, ולכן אני לא ממליצה לכם לייצר עבור ביתכם תחושה של יותר מידי "אבדנים" בו זמנית. עצתי היא קודם כל לגמול אותה מיניקה\ באופן שיהיה הדרגתי ומותאם לצרכיה וליכולותיך, או לחילופין לקצר בהרבה את הנסיעה (נניח ליומיים). כל טוב, ירדן

20/12/2014 | 20:36 | מאת: גלי

תודה רבה ירדן על התשובה המפורטת , חיזקת את מה שהאמנתי בו ... מי הבטיח לנו שהורות היא דבר נוח ...:-)

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים