בת שרוצה לשחק רק עם בן אחד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

16/12/2014 | 21:17 | מאת: אור

שלום, יש לי ילדה בת 4.5 שמאז ומתמיד היה לה חבר אחד עיקרי בכל גן, כשמדי פעם הזמנו הביתה גם חברים אחרים. השנה יש לה גם חבר כזה (שהיה איתה בגן הקודם אבל אז הוא לא היה העיקרי) וכשאני מנסה להזמין ילדים אחרים הביתה, היא אומרת שהיא רוצה רק את הילד הזה. בנוסף, הגננת אמרה לי שהיא שמה לב שבגן ביתי לא מצליחה ליזום משחק עם בנות ויש לה הרגשה שהיא כן מעוניינת בכך ורק צריכה את הדחיפה. היא המליצה לי להזמין בת/נות הביתה, אך כשהעליתי את הנושא בפני ביתי היא אמרה נחרצות שהיא לא רוצה בנות (רק מישהי משנה שעברה שהיא לא באותו גן). איך כדאי לפעול? תודה, אור

שלום אור, בגילאים אלו אין משמעות רבה למין הילדים עימם מתחברים ילדים, אלא לעובדה שישנה יכולת להתחבר ולהנות ממשחק משותף. יש לך סיבה טובה לרוות נחת מכך שביתך מסוגלת ליצור חברויות שהן קרובות, להשקיע בהן, להתמיד בהן ולהנות מהן. לגבי העדפה גורפת לבנים - זה דווקא נשמע שהיא מוכנה ושמחה לבלות בחברתה של ילדה אחרת (אז מה עם היא לא מאותו הגן), כך שגם זה לא בדיוק נכון. מלבד זאת חשוב מאוד בעיני לאפשר לילד לבחור את סגנון הפעילות החברתית שתהיה מהנה עבורו בשעות הפנאי. הרי היא ממילא נמצאת שעות רבות במסגרת של גן, בתוך סיטואציה חברתית שוקקת. ייתכן מאוד ואחרי שעות הגן היא מעדיפה פעילויות חברתית אישית ומתונה יותר, העדפה שהיא סבירה והגיונית. לכן עצתי אלייך היא להמשיך ולהציע לה מידי פעם את האפשרות להזמין ילדים נוספים הביתה - כאלה שהיא מעונינת בחברתם, ולא בהכרח ממין זה או אחר, ולשים לב שאינך מפעילה עליה לחץ מיותר. כמו כן אם הגננת חושבת שהילדה צריכה "דחיפה", אז אולי כדאי לחשוב איתה ביחד איך היא עוזרת לה להתחבר עם ילדים אחרים במסגרת הגן (למשל להושיב אותה ליד ילדים שונים, לשייך אותה לקבוצות ילדים מתגוונות בעת פעילויות משתנות ואפילו לגשת אליה בהפסקה כאשר היא מרגישה שיש צורך בדיוק באותה "דחיפונת" קטנה, ולעזור לה להשתלב). בברכה, ירדן

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים