בני מתבייש בי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

15/12/2014 | 15:14 | מאת: רמי

בני המתבגר מתבייש בי כיוון שאין לי מקצוע מספיק נחשב ומכניס בהשוואה לחבריו,גם כיוון שאני מובטל כמה חודשים ומרבה החליף מקומות עבודה. איך לגרום לו להפסיק להתבייש בי ולקבל אותי כפי שאני?

שלום רמי, זה באמת נשמע שאתה מתמודד עם קושי לא פשוט להתקיים, להתפרנס ולפרנס את משפחתך. על גבי זה תחושתך הוודאי מעיקה של בן המתבייש בך. אני כמובן לא יודעת על מה מתבססת הרגשתך, והאם היא אכן מציאותית או כ"כ חד משמעית כפי שאתה מתארה - הבן מתבייש בך ותו לא. עצתי היא כמובן לשבת איתו לשיחה, לשמוע ממנו כיצד הוא מרגיש ביחס אליך ולמצב הזה שאתה מתאר, וכמובן לתת גם לעצמך את המקום מולו להגיב אליו באופן אותנטי שמתאר את הרגשתך ואולי אפילו לספר קצת על האתגר המתמשך, והלא פשוט בימינו כיום, להיות הורה מפרנס. ייתכן ששיחה כזו תוכל לעזור לך להבין את "התמונה המלאה" הרגשית של בנך, ואולי גם תעזור לבנך להבין רבדים וצדדים נוספים של המציאות ושלך. כל טוב, ירדן

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים