ילדה ללא בטחון עצמי, נעלבת ומושפלת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

10/12/2014 | 23:37 | מאת: אסתר

שלום רב, אני רוצה להעלות מיקרה שקורה לא פעם לילדה בת 8 , הילדה ממש חסרת ביטחון עצמי, וזה ניכר מאוד אצלה. קשה לה בכיתה, מהסיפורים שלה היא ממש "מנודה" חברתית מהבנות, ואין לה את האומץ להתמודד מולן. היא משחקת עם הבנים, יש בן אחד או שניים בכיתה שהם ילדים שקטים ואית היא מסתדרת. אך זה לא פיתרון. באחד מהימים ששיחקה עם הבנות אחת הבנות צרחה!! עליה "את לא משתתפת!! ..." ומה שהילדה שלי עשת, פשוט הלכה. כאשר סיפרה זאת, היא סיפרה בדמעות את הסיפור. היום הסיפור חזר בדיוק עם אותה ילדה ואותה סיטואציה. אותה צרחה !! "את לא משתתפת.." אני מנסה לומר לבת שלי, תצרחי עליה בחזרה "את לא מחליטה עלי, את אל תשחקי.." (בבית הבת שלי אלופה בלצרוח, אך לא מול בנות גילה בכיתה) ואותה ילדה שצורחת אינה מעיזה לצרוח על בנות אחרות (לפי דיברי הבת שלי) דבר נוסף שהיא מעלה, כאשר מעליבים ילדות אחרות, כל הבנות הולכות לנחם אותן. אבל כשאותי כל הזמן מעליבים ואני הולכת עצובה, אף אחת לא באה אלי. ("גם אם יעליבו ילדה אחרת, אני לא אלך לנחם אותה..." לדיברי הבת שלי) אני יודעת שאין לה את האומץ לצרוח בחזרה על הילדה, אך אני מאמינה שאם הבת שלי תחזיר צרחה, אז הילדה השניה "תרד" מימנה. לצערי, גם אם אני אראה ואשמע את הבת שלי צועקת בחזרה , יהיה קשה לי להאמין...המצב מטריד, אודה מאוד על תגובתך וכיצד אני יכולה לעזור לבת שלי, ומה לומר לה, לעודד ולהנחות... לילה טוב

12/12/2014 | 18:50 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אסתר, אין לי הרבה להוסיף על תשובותיה המפורטות של ירדן, מלבד - אולי - ההמלצה לוותר על הניסיון לגרום לילדתך לצרוח. אישית, איני מסכימה עם הגישה לפיה מטפלים באלימות בעזרת אלימות שכנגד. הילדה שלך עדינה ואינה צורחת, ואת צריכה להעריך זאת. בעיני, עדיף להמליץ לה להתרחק מילדים אלימים ומתעללים, ולהתחבר לילדים טובים ומתחשבים, ללא קשר למינם. אם היא מצליחה ליהנות מחברתם של הבנים, איני רואה בכך בעיה בגיל זה. מעבר לכך, אני מצטרפת להמלצותיה של ירדן. בברכה ליאת

13/12/2014 | 00:26 | מאת: אסתר

מודה לך על תשובתך. אך הילדה "הצרחנית" שצורחת רק על הבת שלי, נמצאת תמיד בחברת הבנות של הכיתה. (בכיתה מעט מאוד בנות) כך שאם היא תתרחק מימנה המשמעות היא להתרחק מהבנות. שבת שלום

15/12/2014 | 20:12 | מאת: אסתר

ערב טוב, שוחחתי עם יועצת בית הספר, היא שמעה את הסיפור, ולדעתה יש ללמד את הילדה "לצרוח" בחזרה על מי שצורח עליה. דבר נוסף , אמרה לי שאני אתקשר אל האמא של הילדה, אשתף אותה "במעללי" הבת שלה כלפי הבת שלי (שלאחרונה גם אומרת לבנות שלבת שלי יש כינים, דבר שלא היה ולא נברא) ואבקש מימנה לשוחח עם ביתה, שככה לא מתנהגים, וכו', וכו', אשמח לשמוע מה דעתך על כך ?? !!

אסתר שלום, כמובן שלא ניתן לרדת לרזולוציות כאלה בפורום מהסוג הזה, מפאת מיגבלותיו הברורות. כפי שהצעתי לך אני וגם ליאת בעבר, הביאי את הדברים בפני המטפלת של ביתך וגשי אליה להדרכת הורים. מאחר והיא בקשר קרוב עם ביתך ואני מניחה שגם איתך, מכירה את המשפחה ואת כל הנסיבות, היא הכתובת הטובה ביותר עבורך להתיעצות בשלב זה. בהצלחה, ירדן

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים