נידוי חברתי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

10/12/2014 | 15:44 | מאת: אושרי

היי ליאת שמי אושרי הבן שלי בן 13וחצי הוא יחד מאוד חברותי שחיי החברה חשובים לו מאוד לפני כחודש הוא רב עם אחד מהחברים שלו ואותו ילד החליט זשהוא מביא חברים בכדי לאיים ולהרביץ לבן שלי אותם ילדים חיכו מספר פעמים מחוץ לביץ הספר כדי לתפוס את הבן שלי ומיבית הספר יצרו איתי קשר לבוא לקחת אותו הביתה וכך עשיתי . לפני כשבוע הבן שלי הלך לחבר והם הגיעו לבית של החבר ואמרו לא שירד למטע כמובן שהוא סירב למחרת הבן שלי פחד לללכת לבית ספר והישארתי אותו בבית הילד שאיתו הבן שלי רב הגיע עם סכין לבית הספר (מזל שהבן שלי לא הגיע ל בית ספר) כמובן שהלכנו להגיש תלונה במשטרה והראנו את כל הודעות האיומים שנשלחו אליו אבל מאז הבן שלי בודד בבית ספר וכולם אומרים לו מלשן האם כדאי להעביר אותו בית ספר

11/12/2014 | 22:39 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אושרי, בעיני, אין להרשות מצב שבו ילד טוב מורחק ומנודה לטובת בריונות אלימה. במקומך, הייתי מפעילה את כל הגורמים בביה"ס, החל מהמורה, דרך היועצת ועד הדרגים הגבוהים ביותר בהנהלת ביה"ס ומחלקת החינוך בעירייה. לא יתכן שילדים מגיעים לביה"ס עם סכין והמערכת תעבור לסדר יום. אין לי ספק שילדים בגיל 13 כבר יודעים להבחין בין טוב לרע, ויתכן שהחברים שמגנים את בנך פועלים מתוך פחד בעצמם. זה הזמן לפעול, ולא להתקפל ולברוח. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים