האם חוסר בשעות שינה מעלה לחץ דם?

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

24/11/2016 | 21:50 | מאת: מוטי

שלום אם אדם יישן 4 שעות בלילה, בין אם באופן חד פעמי או אם זה במשך כמה ימים. האם זה כשלעצמו מעלה את ערכי לחץ הדם? א"כ, מה הסיבה לכך? כ"כ גם לגבי חוסר שינה מצטבר (ושאלתי היא בלי קשר לנושא של דום נשימה בשינה, שהוא גורם בעצמו לעליה בלחץ הדם) תודה

25/11/2016 | 18:43 | מאת: ד"ר רוית רייטר

שלום מוטי חוסר שינה אכן יכול לגרום לעליה בלחץ הדם בשל הפרשה של הורמוני סטרס שגורמים לעליה בלחץ הדם, מה שגם דום נשימה בשינה גורם לעלית לחץ דם. לא רק כמות שעות השינה משפיעה על הבריאות, אלא גם איכות השינה חשובה. במידה ואתה סובל מדום נשימה בשינה כדאי לטפל בזה מכיוון שזה עשוי להוריד את לחץ הדם ואתה בוודאי יודע כי ליתר לחץ דם לא מטופל ישנן השלכות בריאותיות מרובות כגון פגיעה במוח, לב, עיניים וכליות, לכן חשוב לטפל בזה. כל טוב

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)