התייעצות..........................................

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

16/11/2016 | 21:13 | מאת: מאור

מכיוון שלא אצלחתי לעלות תמונה של בדיקה דם אצרף כאן בהקלדה את תוצאות: GLUCOSE-103 UREA-29 CRETININE-0.89 SODIUM-143. POTSSIUM-4. CLCIUM-9. ALK. PHOSPHATASE -134 GOT (AT)-15 GPT (ALT) -15 RIGLYCRIDES-86 CHOLESTEOL-166 - CHOLESTEROL- HDL -43 CHOLESTEROL-LDL calc -106 NON-HDL_CHOLESTEROL -123 שלום. נער בן 17 וחצי לא פעיל ברוב היום עקב הרקע של הנער שמגביל אותו גופנית ברקע: GOUT חומצה אורית אחרונה עם טיפול מונע (8.8) ספונדליטיס בשילוב של אטריטיס בנוסף גסטריטיס חריפה עם קיום של חיידק HP טיפול משולב ללא שינוי בתוצאות. מטופל קבוע ב:כולכצין 0.5*3 אלוריל 300*2 נקסיום 40*2. פנה לרופאה מטפלת בשל הרגשת יובש חורג בפה לאחר שתייה שוב ושוב מצה התרבות שתן ירוק זוהר בבדיקת סוכר: 160 בצום ,קיים ימים שסוכר יורד ל106 עד 50. בוצע מעבדה בדיקה גלוקוז במוגלבין וחזר גבולי 5.2 אצרף תוצאות מעבדה בשאלה עם קיים משהו נוסף המחשיד ?

24/11/2016 | 18:21 | מאת: ד"ר רוית רייטר

שלום מאור לפי תשובות בדיקות המעבדה הנוכחיות והתסמינים שתיארת לא נראית תוצאה חריגה במיוחד אך כדאי אולי להרחיב את הבירור על ידי בדיקת תפקוד בלוטת התריס, בדיקת מלחים ואוסמולריות בשתן ובדיקות אוטואימוניות. במידה ולא תימצא סיבה, אולי כדאי שתפנה אל מומחה ראומטולוג ואנדוקרינולוג בשאלה של המשך בירור רלבנטי. כל טוב

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)