הקזת דם, האם יש בזה גם סיכון?

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

11/11/2016 | 15:26 | מאת: אורח

שלום הופניתי ע"י המטולוגית להקזת דם, וזאת עקב המוגלובין 18.5, והמטוקריט 55%. JAK2 שלילי. בהפניה הרופאה רשמה: נראה תוצאה של OSA וזריקות טסטוסטרוןץ ממליצה על אספירין וכן הקזת אחת לשבוע לשמור המטוקריט סביב 50% לא ידוע לי על דום נשימה חסימתי, אך אני כן סובל מעודף משקל. האם דום נשימה חסימתי יכול לגרום להמוגלובין והמטוקריט ברמות כאלו? אני כן מטופל בנבידו (בגלל רמות נמוכות של טסטוסטרון) ומאז החלה העליה בכדוריות האדומות. האם להקזת דם מדי שבוע יש גם השלכות בריאותיות שליליות? ואיך מבצעים מעקב בכדי לשמור על ערכים של המטוקריט 50%? מדי שבוע לבצע ספירת דם? לפני ההקזה? איך מקבלים השתקפות של הערכים תוך כדי תהליך ההקזות? האמת שאני כבר לא יודע מה עדיף, האם לסבול מטסטוסטרון נמוך או מההשלכות והסיכונים שבטיפול שבעצם מעלים לי את ההמוגלובין והמטוקריט. איך נוהגים במקרה כזה? והאם הסימפטומים שיש בפוליצטמיה ורה (כאבי ראש, סחרחורות, עייפות, קוצר נשימה בעיקר בשכיבה) קיימים גם בפוליצטמיה משנית? כי אני סובל מהדברים הללו, השאלה אם זה קשור לערכים המוגברים שקיימים אצלי. תודה רבה ושבת שלום

11/11/2016 | 18:46 | מאת: ד"ר רוית רייטר

שלום לך היות ואינך סובל מפוליציתמיה ורה או מ OSA, הסיבה לעליה בכדוריות דם האדומות וההמטוקריט הינה קרוב לוודאי משנית לטיפול בנבידו. במקרה של OSA יכולה לקרות היפוקסיה (רמת ריווי חמצן נמוכה בדם) כשתגובתית לכך חלה עליה בכדוריות הדם האדומות). לרוב, לא מומלץ לבצע הקזת דם לחולים עם בעיות לב ברקע, אך לרוב,תופעות הלוואי הן לא קשות. לאחר הפעולה תיתכנה בחילות, סחרחורות וחשוב לוודא לפני הפעולה שלחץ הדם תקין. בעקבות הקזת דם יכולה לקרות עליה תגובתית ברמת הטסיות בדם וכן ירידה ברמת הברזל (לרוב זה תלוי בכמות הדם שיוקז). מוודאים כי חלה ירידה ברמת ההמטוקריט לאחר הקזת הדם. אני ממליצה לך להיוועץ עם הרופאה ההמטולוגית לגבי החלטה על המשך הטיפול בנבידו מאחר ותזדקק להקזות דם וכן לגבי זמני ביצוע בדיקות דם. בהצלחה

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)