חיסון טטנוס

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

09/11/2016 | 07:13 | מאת: לני

שלום, יום שבת נסגר עליי שער על הציפורן באצבע. ירד לי מלא דם ונהיה לי חתך גדול. שמתי פלסטרים עד יום ראשון והלכתי לרופא ביום ראשון כי זה הכחיל והתנפח. הוא אמר לי לעשות זריקת טטנוס כי לא עשיתי כמה שנים (אני בת 20 והחיסון האחרון שלי היה בכיתה ח). מכיוון שהשער לא היה חלוד- אני בדקתי את זה- לא הלכתי לעשות את החיסון (זריקות זה לא חוויה בשבילי..). כי לפי מה שהבנתי השער היה צריך להיות חלוד.. וגם עשיתי לפני 6 שנים זריקה כזו (שזה קרוב ל5).. העניין הוא שמאתמול תפוס לי הצוואר ברמות קשות. אני רוצה הרגעה שזה לא מזה. בהדגשה שעשיתי חיסון לפני 6 שנים, השער לא היה חלוד והחתך באצבע נראה כמחלים. תודה!

10/11/2016 | 12:27 | מאת: ד"ר רוית רייטר

שלום לני כן מומלץ שתבצעי חיסון נגד טטאנוס וגם חשוב לשלול שבר כל טוב

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)