IGF-1 גבוה בבדיקת דם, מה משמעותו?

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

08/11/2016 | 20:17 | מאת: יאיר

שלום IGF-1 גבוה באדם בן 40+ בבדיקות דם בשנה האחרונה. בדיקות הדם נעשו לצורך מדידת טוסטוסטרון במסגרת ממעקב אחר טוסטוסטרון תוך טיפול בטוסטוסרון תחליפי.(GH נבדק פעם אחת והיה נמוך מהנורמה) פרולקטין וקורטיזול תקין. IGF-1 255.70 NG/ML ( 76.00- 237.00) (.........)* מה הסיבה לזה? ומה המשמעות של זה, אם בכלל? והאם רמות גבוהות של IGF קשורות בסיכון גבוה למחלות כלשהן? תודה

10/11/2016 | 12:48 | מאת: ד"ר רוית רייטר

שלום יאיר רמות גבוהות של IGF-1 לרוב מצביעות על יצירה מוגברת של הורמון גדילה, אך מאחר ורמות הורמון גדילה משתנות במהלך היום, רמות IGF-1 משקפות את הערך הממוצע של הורמון הגדילה ולא הערך האמיתי שלו בזמן שבוצעה בדיקת הדם כדי לבדוק את רמת IGF-1 (בהנחה ואין מחלת כבד ברקע). רמה מוגברת שלו עשויה להחשיד בממצא שפיר בבלוטת יתרת המוח (היפופיזה), אך גם רמת הורמון גדילה צריכה להיות מוגברת. אינני אנדוקרינולוגית לכן אינני מתמצאת בערכים המדוייקים של תוצאות המעבדה, לכן מומלץ שתפנה אל רופא אנדוקרינולוג על מנת לוודא האם אכן יש צורך בהמשך בירור כל טוב

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)