שאיפת מזון

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

05/10/2016 | 01:36 | מאת: דניאל

לפני שבועיים בדיוק אכלתי חתיכה קטנה של חביתה ולצערי שאפתי אותה במקום לבלוע, די נחנקתי והשתעלתי כשתי דקות ברצף עם תחושה שהחתיכה לא יצאה אך הגירוי להשתעל עבר (יש גם אסתמה וסימביקורט לא מעלים את הצפצופים). ביקרתי אצל הרופאה שלי שבוע אחרי והיא אמרה שבאמת שומעים צפצופים אך רק בריאה השמאלית, היא נתנה לי הפניה למיון לבוקר. הייתי במיון, עדיין שמעו צפצופים רק בריאה שמאלית ושלחו לצילום למרות שברור שלא יראו שם דבר כי לא מדובר במתכת... בכל זאת בגלל צילום נקי שלחו הביתה עם המלצה שאם המצב ימשיך\יחמיר\יתפתח חום ללכת לרופא ריאות לעשות CT ריאות (בשום אופן לא עושה) ולשקול ברונכוסקופיה. לא מבינה למה לחכות לדלקת ריאות אם רק הריאה השמאלית מצפצפת ודי ברור שהחתיכה עדיין שם ולמה לי ללכת לרופא ריאות שהתור אליו רק עוד חודשים במקום לחזור למיון. האם נשמע שהחתיכה עדיין שם בהתחשב שרק ריאה אחת מצפצפת ויש תחושת מועקה בחזה במיוחד שאני שרה? טיפה התחדשו השיעולים. האם לפנות למיון אחר שיתייחס יותר ברצינות כמו שיבא? תודה

05/10/2016 | 09:01 | מאת: ד"ר רוית רייטר

שלום דניאל אני לא חושבת שיש צורך בביצוע CT חזה, אבל ישנם חדרי מיון שבהם ניתן להיוועץ עם מומחה ריאות, לכן היות ואת עדיין אינך חשה בטוב ומרגישה כי לא קיבלת מענה לשאלותייך, כן רצוי שתפני אל חדר המיון בבקשה להיוועץ עם מומחה ריאות שנה טובה

06/10/2016 | 18:24 | מאת: דניאל

במיון. שוב לא הביאו רופא ריאות, רק התייעצו טלפונית. עדיין צפצופים מעל ריאה שמאלית ומועקה בחזה, צילום נקי. ביקשו לעשות CT ריאות לפני מחליטים על ברונכוסקופיה אבל לא הסכמתי בשל כמות הקרינה הגדולה. כדי לשקול שוב אם אאלץ לחזור, כמה צילומים יש בCT ריאות סטנדרטי-2000-3000 צילומים? לא יותר מ5000 נכון? מאוד מסתייגת מזה

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)