בדיקה לשלילת דום נשימה בשינה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

25/09/2016 | 16:55 | מאת: נפתלי

שלום הופניתי ע"י קרדיולוג לבצע בדיקת שינה לשלול דום נשימה בשינה. הרקע (בן 40, יש עודף משקל, ישן על הצד), ירידות בסטורציה ותחושת מחסור באוויר, בעיקר בשכיבה (אך גם בישיבה הסטורציה שלי לא עולה על 94). העניין הוא ששעות השינה שלי ממש לא רגילות, ואני על פי רוב נרדם בסביבות 4-5 לפנות בוקר, ובמעבדות שינה זו כבר כמעט השעה שמתעוררים. כ"כ אני מתקשה לישון במקומות אחרים, בוודאי בתנאים של מעבדת שינה עם כל החיבורים. מה עושים במקרה כזה? האם בדיקת שינה ביתית תספיק? והאם יש סיכוי שאת בדיקת השינה הביתית כן אוכל לקבל בהתחשב בשעות השינה שלי? ואיך מזהים בבדיקת שינה ביתית אם יש דום נשימה? לפי רמות הסטורציה? א"כ איך אפשר יהיה לדעת האם הסטורציה הנמוכה היא תוצאה של דום נשימה או בעיה אחרת שיש לי? תודה רבה

26/09/2016 | 09:18 | מאת: ד"ר רוית רייטר

שלום נפתלי בדיקת שינה ביתית הינה מיועדת לאנשים בסיכון לדום נשימה בעת השינה, אבל היא אינה מאתרת הפרעות שינה אחרות. היא מודדת מס' פעמים בשעה את הנשימה בזמן השינה כשלהבדיל מהציוד שנמצא במעבדת שינה, למכשיר הביתי ישנם פחות ערוצי מדידת שינה כשבמידה והבעיה היא קלה סביר להניח שהוא יפספס אותה, אבל לא אם מדובר בדום נשימה חמור, לכן הבדיקה מומלצת בעיקר עבור אנשים שנחשבים כבעלי סיכון גבוה לדום נשימה בינוני עד חמור. בדיקה במעבדת שינה מתבצעת על ידי טכנאי שינה אשר מפקח על הציוד בלילה. יש צורך לפנות אל רופא לפיענוח התוצאות

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)