שאלה דחופה מאודדדג

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

21/09/2016 | 11:01 | מאת: אלון

אני בחור בן 24 עשיתי לפני כחודש וחצי חיסון נגד פפילומה במקביל הופיע לי יבלות בצוואר האם יש קשר? מעולם לא סבלתי בעברי מיבלות חשוב לציין שלא סיימתי את 2 המנות הנוספות האם חייבים לעשות טותם או עם לא אגמור את הטיפול זה יכול לגרום נזק עתידי

23/09/2016 | 18:39 | מאת: ד"ר רוית רייטר

שלום אלון מטרת החיסון כנגד וירוס הפפילומה היא למנוע התפתחות סרטנים שונים. אכן יכולות להופיע תופעות לוואי בעקבות מתן החיסון כמו כל חיסון אחר שהן בעיקר כאבים ואדמומיות במקום ההזרקה, כאבי ראש, בחילות, הקאות ואף התעלפות, אך לא צויין לגבי הופעת יבלות בצוואר או בכל מקום אחר בגוף. אני ממליצה שתפנה אל רופא עור או אל אותו רופא שרשם לך את החיסון לצורך החלטה על המשך הטיפול כל טוב

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)