ירידה בנתרן

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

18/09/2016 | 00:57 | מאת: גד

שלום, אמי בת 80 סוכרתית, עם טרשת עורקים, יתר לחץ דם, לפני חצי שנה עברה צינתור, עד הצינתור טופלה בין יתר התרופות (בעיקר להורדת לחץ דם) בפלביקס ומהצינתור הוסיפו אספירין ואומפרדקס ולוקחת גם פוסיד.בשלושה שבועות האחרונים יש לה כאב בלתי פוסק באיזור הברך, מתחת לברך, משתמשת באקמול לפי הצורך. בבדיקות הדם בשבוע שעבר הנתרן 130, ראיתי בעלון של אומפרדקס שאחת מתופעות הלוואי (בין 1 ל 10 מתוך 10000) היא ירידה בנתרן. יש לציין שבחודש האחרון הפחיתה את כמות המלח באוכל בהמלצת קרדיולוג. 1.האם אפשר לוותר על אומפרדקס לתקופה? 2.מה עוד ניתן לעשות?

18/09/2016 | 08:45 | מאת: ד"ר רוית רייטר

שלום גד לא רק התרופה אומפרדקס יכולה לגרום לירידה ברמת הנתרן, אלא גם התרופה פוסיד. אני מניחה שאימך נוטלת אומפרדקס מאחר ובמקביל היא נוטלת מדללי דם כגון אספירין ופלביקס ולכן התרופה היא חשובה כדי למנוע פגיעה ברירית של מערכת העיכול וכמובן לא ניתן להפסיק טיפול במדללי דם מאחר ואימך צונתרה לא מזמן. הסיבה הכי שכיחה לירידה ברמת הנתרן היא תרופתית וישנן גם סיבות נוספות כגון פעילות ירודה של בלוטת התריס (בעיקר אצל נשים), לכן אני ממליצה לפנות אל רופא המשפחה לבירור ומעקב אחר רמות הנתרן. בהצלחה

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)