האם מינון תרופה תלוי גם במשקל הגוף

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

09/09/2016 | 17:13 | מאת: הילי

שלום אצל תינוקות וילדים, וכן בהרדמה אצל מבוגרים, מתאימים את המינון למשקל הגוף. מדוע בטיפול תרופתי רגיל אצל מבוגרים זה לא משנה? בין אם מדובר על תרופות לכאב, או תרופות פסיכיאטריות כמו SSRI האם ההשפעה תואמת בדיוק גם אצל מי ששוקל 65 וגם אצל מי ששוקל 110 גם אם שניהם נוטלים אותו מינון בדיוק? תודה

11/09/2016 | 08:54 | מאת: ד"ר רוית רייטר

שלום הילי ישנן תרופות שכן מתאימים אותן בהתאם למשקל הגוף אצל מבוגרים כשמדובר לרוב בתרופות שמתפנות דרך הכבד והכליות, כגון אנטיביוטיקות מסויימות, נוגדי קרישה וכן הלאה. בנוסף, לגבי כל תרופה, תלוי עבור מה אנחנו נותנים אותה. למשל, אותה תרופה יכולה להינתן עבור מס' מצבים שונים אך במינונים אחרים. כל טוב

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)